Selektor Danske: Više nego ikada vjerujemo u 2. mjesto

Crna Gora i Danska tri kola prije kraja imaju isti broj bodova na drugom mjestu, s tim što „hrabri sokoli” imaju za plus dva bolju gol-razliku
1 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Danske, Foto: Reuters
Fudbalska reprezentacija Danske, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2017. 10:14h

Danskoj su bitno porasli apetiti u kvalifikacijama nakon demonstracije sile protiv Poljske u Kopenhagenu.

Čak 4:0 na "Parkenu" govore dovoljno, ali i podvlače koliko je dobar rezultat napravila Crna Gora kada je u oktobru prošle godine pobijedila na tom istom stadionu golom Fatosa Bećiraja.

Dance sada čeka naizgled "zicer", ali sigurno neće biti jednostavno - danas od 18 časova gostuju Jermeniji.

"Idemo na tri boda. Moramo da zaboravimo meč sa Poljskom, jer će ovo biti potpuno drugačija utakmica. Naravno, želim da odigramo baš kao protiv Poljaka, ali ne znam da li je to realno. Kako god, moramo da jurimo trijumf", rekao je selektor "crveno-bijelih" Age Hareide.

Crna Gora i Danska tri kola prije kraja imaju isti broj bodova na drugom mjestu, s tim što „hrabri sokoli” imaju za plus dva bolju gol-razliku.

Danska je kod kuće savladala Jermeniju sa 1:0, a u prethodnim kvalifikacijama, za EP 2016, u Jerevanu nije bilo golova.

"Svi mečevi protiv Jermenije su bili teški", upozorava Hareide i napominje da više nego ikad vjeruje u drugu poziciju koja vodi u baraž za Mundijal:

"U jednom momentu stvari za nas nisu izgledale baš najbolje, ali sada znamo da imamo šansu", istakao je selektor Danaca.

Poljska od 20.45 dočekuje Kazahstan i apsolutni je favorit.

Bonus video: