Miodrag Džudović podnio ostavku

Džudović je napustio ekipu nakon poraza od Brejdablika (5:0) u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona

24029 pregleda 249 reakcija 87 komentar(a)
Miodrag Džudović, Foto: FSCG
Miodrag Džudović, Foto: FSCG

Nakon debakla na Islandu i poraza od Brejdablika (5:0) u pretkvalkifikacijama za Ligu šampiona, Miodrag Džudović je podnio ostavku na mjesto trenera Budućnosti.

Džudović je odmah saopštio upravi da će da se povuče. Predsjednik Veselin Mijač je pokušao da ga ubijedi da to ne radi, već da nastavi, ali je Džudović ostao čvrsto pri tom stavu, saznaju "Vijesti".

Budućnost sada mora da krene u potragu za novim trenerom.

Džudović je Budućnost preuzeo devetog avgusta prošle godine kada je naslijedio Aleksandra Nedovića. Sa ekipom je prošle sezone osvojio titulu u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Po dolasku sa Islanda, navijači Budućnosti dočekali su ekspediciju na Trening kampu na Starom aerodromu. Oni su tražili ostavke sportskog direktora Anta Drobnjaka i Džudovića.

Budućnost je na Islandu u polufinalu savladala Atletik Esakldes (3:0), ali je onda doživjela najteži poraz u Evropi u istoriji kluba (5:0 protiv Brejdablika).

Aktuelni crnogorski šampion takmičenje u Evropi nastavlja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, gdje će igrati sa Žalgirisom (Litvanija) ili Strugom (Sjeverna Makedonija).

Sezona u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi počinje 23. jula, a Budućnost na startu igra protiv Mladosti.

Budućnost su u dosadašnjem dijelu prelaznog roka napustili Marko Simić, Vasilije Terzić, Zoran Petrović, Arijel Lusero i Filip Knežević.

Stigli su Zvonko Ceklić, Ognjen Gašević, Miloš Brnović i Brazilac Stefano Almeida.

Bonus video: