Kneževi su svjetski fudbalski rekorderi

"Samo smo popravili svoj svjetski rekord, koji je prethodno iznosio 200 miliona eura, a transfer Mbapea je najpovojniji po jedan klub u istoriji fudbala", rekao je Vasiljev
61 pregleda 0 komentar(a)
Mbape, Foto: Reuters
Mbape, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2017. 16:55h

Prvak Francuske Monako popravio je svoj i svjetski rekord u zaradi od transfera u jednom prelaznom roku. Potpredsjednik Kneževa Vadim Vasiljev objavio je da je Monako u tek završenom prelaznom roku zaradio od transfera čak 360 miliona eura!

"Samo smo popravili svoj svjetski rekord, koji je prethodno iznosio 200 miliona eura. To smo postigli tako što smo u 100 odsto ostvarili sve zacrtane transfere. Tačno je da smo imali i ponudu od 100 miliona za Tomu Lemara, ali smo u razgovorima sa igračem i stručnim štabom zaključili da nam je neophodan za zacrtane sportske ciljeve. Bilo je još puno dobrih ponuda za naše igrače koji iz istih razloga nijesmo realizovali", naglasio je bivši ruski ekonomista, diplomata i preduzetnik, 51-godišnji Vasiljev.

On je prošle godine dobio nagradu za najboljeg fudbalskog radnika na svijetu, a dvije godine zaredom Monako je imao najbolje realizovane transfera u odlascima Hamesa Rodrigesa u Real Madrid a potom Antonija Marsijala u Mančester junajted.

"Transfer Mbapea u PSŽ je najbolje realizovani transfer po jedan kjlub u istoriji fudbala. Dobili smo 180 miliona zahvaljujući sjajnim odnosima igrača i njegovog oca i agenta prema klubu. U startu su "svecima" stavili do znanja da je transfer moguć samo uz najbolje uslove po Monako. I Uefa naš klub navodi kao primjer drugima u poštovanju finasijskog fer-pleja. A Monako je nekada imao problem sa tim", ne bez ponosa je sitakao Vasiljev.

Rus je u redove drugoligaša Monako stigao kao savjetnik predsjedniku, zemljaku Dmitriju Ribolovljevu u januaru 2013. godine ali je nakon samo dva mejseca napredovao dos portskog direktora, anakon pola godine i u potpredsjednika.

"Čim sam se susreo sa Vasiljevim prihvatio mjesto tehničkog direktora. Njemu je nemoguće reći ne, a i svidio mi se plan dugoročnog razvoja kluba", kazao je Klod Makelele, ključni igrač nekadašnjeg Realovog "drim tima", koji je u Monaku već 18 mjeseci.

Bonus video: