Malesija blistala u Hercegovini

Mladi fudbaleri Davida Camaja postižu zapažene uspjehe. Spremaju se za tradicionalni avgustovski put u Njemačku. Postignut sporazum o saradnji sa FK Dečić

5362 pregleda 103 reakcija 2 komentar(a)
Foto: FK Malesija
Foto: FK Malesija

Fudbalski klub Malesija iz Tuzi učestovao je na međunarodnom turniru "Hercegovina kup", na kojem je nastupilo čak 120 ekipa iz Austrije, Belgije, Slovenije, Hrvatske, čak i iz daleke Kanade.

"Učestvovali sa generacijom dječaka rođenih 2013. godine, gdje se igralo 7+1 u Čitluku, te sa generacijom 2015. u Međugorju, gdje se igralo 5+1. Generacija 2013. je u grupi sa ekipama Dugo selo iz Zagreba, Orebićem, i Ljubuškim bila prvi na tabeli. U četvertfinalu smo dobili Široki brijeg sa 1:0 , u polufinalu Zagreb nakon penala i u finalu Šibenik sa 1:0, golom Drešaja. Treba napomenuti da smo za 2015. godište imali samo jendu rezervu, jer su troškovi su bili ogromni", kaže trener David Camaj.

FK Malesija
foto: FK Malesija

Veliku zahvalnost, kako ističe, duguje roditeljima mladih fudbalera, koji su bili sa njimja.

"Tu su i Castellana Vulaj i naš glavni sponzor iz Amerike, firma Zeff Fran Berishaj. Moram naravno da pomenem i opštinu Tuzi, koja uvažava naš rad i rezultate", dodaje Camaj.

Njegov tim imao je i najboljeg golmana turnira, Dionisa Stanaja. Po povratku u Tuzi upriličen je lijep doček, uz bakljadu.

Malesija
foto: FK Malesija

"Ovo je dokaz da FK Malesija imaju viziju rada i da će jednog dana opet izaći jedan Driton Camaj, Nikola Ivezić, Andrej Camaj, Džonatan Drešaj i drugi", ističe David Camaj.

Malesija će u avgustu tradicionalno učestvovati na turniru u Njemačkoj, a tu je i jedna novost.

"Postigli smo dogovor sa FK Dečićem da igrači koji prerastu našu školu idu u taj klub, što je dobro za cijele Tuzi, gdje se rađa puno talenata", zaključuje Camaj.

Bonus video: