Brazilci se dogovorili sa Fluminenseom, Diniz grije klupu za Anćelotija

Karlo Anćeloti će najkasnije u junu naredne godine preuzeti Brazil, 49-godišnji stručnjak će u međuvremenu voditi "selesao"

4742 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo/Bruna Prado
Foto: AP Photo/Bruna Prado

Karlo Anćeloti nije postao selektor "selesaoa", iako su iz Fudbalskog saveza Brazila (CBF) poručili da će ga čekati dok god mogu, jer je jedina opcija.

I potez koji je danas napravljen svjedoči da su Brazilci spremni da sačekaju Karletov istek ugovora u Realu narednog ljeta - CBF se dogovorio sa Fluminenseom da trener tog kluba Fernando Diniz bude privremeni selektor jedine zemlje koja je pet puta bila prvak svijeta.

Brazilski „Globo” piše da je sve dogovoreno i da je samo pitanje da li će Diniz biti na klupi šest mjeseci ili godinu, zavisno od toga kada Karleto napusti Real.

Diniz je preuzeo Fluminense 30. aprila prošle godine i osvojio šampionar Karioka, što mu je jedini veliki pehar u karijeri.

CBF se sa klubom iz Rio de Žaneira dogovorio da 49-godišnji stručnjak istovremeno bude na dvije funkcije, ali da se potpuno posveti reprezentaciji tokom pauza za nacionalne timove.

Diniz će debitovati na startu kvalifikacija za Mundijal 2026. već u septembru, kada će Brazil dočekati Boliviju i gostovati Peruu.

Biće na klupi i u oktobru protiv Venecuele i Urugvaja, kao i Argentine i Kolumbije u novembru, a ukoliko iskusni Italijan i poslije januara ostane u „kraljevskom klubu”, Diniz bi u martu naredne godine vodio tim na dva prijateljska meča.

Anćeloti bi prvi put mogao da se pojavi na klupi Brazila 24. juna, iako mu ugovor sa Realom ističe šest dana kasnije. Ali, to tada će sezona biti gotova, pa bi mogao da bude oslobođen obaveza i najveći klub na svijetu zamijeni najtrofejnijom reprezentacijom svih vremena.

Bonus video: