Evo kako se Murinjo snalazi kao golman: Pao i žuti karton!

Murinjo je svakim svojim potezom privlačio publiku koja se posebno oduševila tokom izvođenja penala
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Screenshot (YouTube)
Žoze Murinjo, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.09.2017. 08:04h

Žoze Murinjo bio je centralna figura humanitarne utakmice #Game4Grenfell odigrane na stadionu "Kvins Park Rendžersa" u kojoj je ekipa Lesa Ferdinanda nakon regularnih 2:2 boljim izvođenjem penala (5:3) savladala ekipu Alana Širer. Trener Mančester junajteda branio je za poraženi tim.

Murinjo nije imao zapaženu igračku karijeru. Okončao ju je u ranim 20-im godinama, a igrao je za Rio Ave, Belenenses, Sesimbru i Comércio e Indústriju uglavnom kao veznjak. Juče je u 63. minutu humanitarne utakmice na golu ekipe Alana Širera na golu zamijenio bivšeg golmana Engleske Dejvida Džejmsa. Murinjov tim je vodio rezultatom 2:1, a do kraja je primilio gol za 2:2 te je poražen na penalima. Murinjo je do kraja meča uspio da dobije žuti karton zbog odugovlačenja, a svakim svojim potezom privlačio je publiku koja se posebno oduševila tokom izvođenja penala. Portugalac nije uspio da odbrani nijedan penal, ali je uspio da postigne jedan gol za svoj tim tokom serije penala.

Utakmica je igrana za one koji su oštećeni u tragediji u Grenfell Toweru. Meč su igrale brojne poznate ličnosti i bivši igrači, a nagradu za najboljeg igrača utakmice dobio je legendarni atletičar Mo Fara.

Bonus video: