„Krv je na vašim rukama": Dinamo iz Kijeva oštro protiv Fenerbahčeovih priprema u Rusiji

„Kada su navijači u Istanbulu uzvikivali ime ubilačke zemlje i na utakmice sa Dinamom došli sa maskama sa likom najvećeg evropskog sadiste, vaš klub je ćutao. Sada je jasno zbog čega”, piše na Tviter nalogu Dinama

8838 pregleda 19 komentar(a)
Fudbaleri Galatasaraja na aerodromu u Sankt Peterburgu, Foto: twitter.com/Fenerbahce
Fudbaleri Galatasaraja na aerodromu u Sankt Peterburgu, Foto: twitter.com/Fenerbahce

Fudbaleri Fenerbahčea su otputovali u Sankt Peterburg, gdje će od sjutra do 15. jula igrati na turniru sa Zenitom, Crvenom zvezdom i azerbejdžanskim Nefčijem.

Ta odluka turskog giganta izazvala je oštru reakciju kijevskog Dinama, koji je na svom Tviter nalogu postavio montažu sa natpisom „Krv je na vašim rukama” i logotipom Fenera.

Jasno je zbog čega su to Kijevljani uradili, jer su navijači „žuto-plavih” na septembarskoj utakmici Lige Evrope protiv Dinama uzvikivali „Rusija” i nosili maske sa likom Vladimira Putina.

Tada je izostala reakcija turskog kluba, sada su Ukrajinci sve povezali i uzgred im zakačili logo „Gazproma”, koji je sponzor Fenera.

„Kada su navijači u Istanbulu uzvikivali ime ubilačke zemlje i na utakmice sa Dinamom došli sa maskama sa likom najvećeg evropskog sadiste, vaš klub je ćutao. Sada je jasno zbog čega”, piše na Tviter nalogu Dinama.

Bonus video: