Odlazak El Arquitecta - preminuo „pravi” Luis Suares

Kao igrač „blaugrane” je dobio Zlatnu loptu 1960, a godinu kasnije je u tadašnjem svjetskom rekordu (250 miliona lira, tj. oko 142.000 funti) prešao u Inter kod svog mentora, Elenija Erere. Preminuo je u 89. godini

10044 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/Inter
Foto: twitter.com/Inter

Prvi i neponovljivi Luis Suares preminuo je danas, u 89. godini.

Legendardni ofanzivni vezista ostavio je neizbrisiv trag u Barseloni i Interu i osvojio sve što se moglo osvojiti sa klubovima.

Kao igrač „blaugrane” je dobio Zlatnu loptu 1960, a godinu kasnije je u tadašnjem svjetskom rekordu (250 miliona lira, tj. oko 142.000 funti) prešao u Inter kod svog mentora, Elenija Erere.

Čovjek kojeg su zvali El Arquitecto - Arhitekta, bio je centralna ličnost moćnih „nerazura”, sa kojima je dva puta bio prvak Evrope i svijeta, a tri puta šampion Serije A.

Karijeru je završio u Sampdoriji kao 38-godišnjak, a kao trener je tri puta vodio Inter i bio selektor Španije od 1988. do 1991. godine. Na Mundijalu u Italiji 1990. je vidio dva magična poteza Dragana-Piksija Stojkovića, koji je donio pobjedu Jugoslaviji protiv „crvene furije”, a vodio je Kaljari, Komo, Albasete i Deportivo la Korunju iz svog rodnog grada...

Bonus video: