Dembele - "eksplodirao" kod Ćavija, sada bi mogao da bude i kapiten Barse

Novog kapitena bitraće igrači glasanjem, a "Sport" navodi da se kapitenskoj traci nadaju Mark Ter Štegen i Serđi Roberto, ali i Robert Levandovski (zbog hijerarhije u svlačionici) i Frenki de Jong

3707 pregleda 1 komentar(a)
Dembele, Foto: Shutterstock
Dembele, Foto: Shutterstock

Njegove prve godine na "Nou Kampu" izgledale su pomalo neozbiljno iako se od početka vidjelo da se radi o odličnom fudbaleru, a onda je dolaskom Ćavija Ernandesa to i pokazao.

Usman Dembele je konačno veliki adut Barselone - toliko da mediji iz Katalonije pišu kako Ćavi razmišlja da upravo Francuz bude novi kapiten nakon odlaska Serđa Busketsa.

Dembele će uskoro početi sedmu sezonu u dresu Barse (duže od njega tu su samo Serđi Roberto i Mark ter Štegen), ali ono što više od staža u Kataloniji kod njega cijeni Ćavi jeste vjernost "blaugrani" koju je francuski reprezentativac pokazao.

Nekadašnji ofanzivac Rena i Borusije Dortmund mogao je ove sezone da aktivira klauzulu od 50 miliona eura i napusti Barsu, ali ga to nije zanimalo. Uz to, kako navodi katalonski "Sport", obožavan je u svlačinioci - i od starijih, a posebno od mlađih saigrača.

Ipak, o novom kapitenu ne odlučuje Ćavi, već igrači glasanjem, a Sport dodaje da se kapitenskoj traci nadaju upravo Ter Štegen i Serđi Roberto, ali i Robert Levandovski (zbog hijerarhije u svlačionici) i Frenki de Jong.

Bonus video: