Sutjeska protiv Kosmosa otvara kvalifikacije, Brnović: Iskusniji smo, ali ih nećemo potcijeniti

Prvi meč je sjutra (20.30) na "DG areni" revanš je sedam dana kasnije

10465 pregleda 4 komentar(a)
Nenad Brnović na današnjoj konferenciji, Foto: Savo Njunjić
Nenad Brnović na današnjoj konferenciji, Foto: Savo Njunjić

Nakon Budućnosti, u evropsku avanturu sjutra kreću fudbaleri Sutjeske i tivatskog Arsenala, koji će igrati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Arsenal u debitantskom nastupu u Evropi gostuje Alaškertu u Jermeniji (19), dok Nikšićani na "DG areni" dočekuju Kosmos iz San Marina (20.30).

Kosmos dolazi iz lige koja je po rejtingu jedina lošija od crnogorske (Meridanbet 1. CFL je na 54, liga San Marina na 55. mjestu). Na osnovu toga. ali i činjenice da Komos drugi put igra u Evropi, moglo bi se reći da je ekipa Nenada Brnovića favorit. Međutim, nastupi crnogorskih timova u Evropi, uključujući i posljednji Budućnosti na Islandu jasno pozivaju na oprez.

Kosmos je vicešampion San Marina, a posljednji put u Evropi je igrao 2001. godine. Kroz plej-of su izborili nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Iskustvo i rejting su na našoj strani. Kosmosu je ovo drugo igranje u nekom evropskom takmičenju, međutim to ne mora ništa da znači. Nećemo ih potcijeniti - iskusna su ekipa, disciplinovana, imaju par odličnih individualaca. Plej-of su dobro igrali, sve utakmice su dobili, malo golova primaju", rekao je Brnović na današnjoj konferenciji.

Trener Nikšićana je zadovoljan kako je ekipa odradila pripreme.

"Zadovoljan sam urađenim na pripremama. Bilo bi još bolje da smo imali više vremena za traženje i uigravanje pojačanja. Ali, vjerujem u moje momke, sigurno su motivisani da pokažu šta mogu. Uradićemo sve što je u našoj moći da se plasiramo u narednu rundu."

Brnović sjutra neće moći da računa na Anta Babića i Jovana Milića.

"Što se tiče ovih utakmica, koristićemo stare snage. Na vrijeme smo doveli Vojina Pavlovića i Marka Simića, oni su se jako dobro uklopili. Što se tiče Balše Vukotića - još nismo uspjeli da završimo papire i na njega nećemo moći da računamo u ovom dvomeču. Što se tiče povreda - imamo problema sa Babićem i sa Milićem, na koje nećemo računati. Nismo puno igrača doveli, puno fudbalera nas je napustilo, nije lako nadomjestiti odlazak Tajrona Konrada, Novice Erakovića, Marka Vučića, Nikole Stijepovića i Oujidija Sahlija, koji su bili ključni igrači prošle sezone", rekao je Brnović.

Do kraja prelaznog roka Sutjeska će pokušati da dovede još pojačanja.

"Posljednjih dana smo u žurbi da što prije dovedemo dva kvalitetna pojačanja. Tražimo špica i ofanzivnu desetku, da nadomjestimo odlazak Erakovića. Nije lako, puno igrača smo pogledali, dosta su i neke nerealne cifre, koje ne možemo da priuštimo. Nadam se da ćemo do revanša protiv Kosmosa dovesti jedno pravo pojačanje", poručio je Brnović.

Bonus video: