Brnović o odlasku Firmina: Bilo je više razloga, poremetio nas je njegov odlazak

Alef Firmino nakon sedam dana napustio Sutjesku

10767 pregleda 4 komentar(a)
Alef Firmino, Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić
Alef Firmino, Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Transfer priča koja je obilježila dosadašnji dio prelaznog roka u Crnoj Gori je dolazak, pa odlazak Brazilca Alefa Firmina iz Sutjeske poslije samo nedjelju dana.

Brazilac je promovisan, potpisao je ugovor do 2025. godine, pridružio se ekipi na Zlatiboru, postigao gol protiv Radničkog iz Kragujevca u prijateljskoj utakmici, a onda otišao, jer je "bio nespreman".

Uoči sjutrašnjeg (20.30) meča sa Kosmosom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, trener Sutjeske Nenad Brnović je kazao da je "više nekih razloga zašto se to nije ostvarilo i zašto je došlo do prekida sa Firminom."

"Vidim da je tu bilo više problema. U novinama je izašlo da je problem samo fizičke pripreme. Ali, mislim da je tu bilo više. Nije na meni da pričam o tome. Poremetio nas je njegov odlazak. To je igrač kojeg smo planirali da uvrstimo u dvomeč sa Kosmosom. Ipak, siguran sam da će Striković, koji će igrati u špicu odraditi posao kako treba. Bio je sa mladom reprezentacijom. Imao je neku malu povredu, ali se oporavio. Tako da se nadam da nećemo imati problema. Imamo iskusnog Boža Markovića, Fahada, imamo rotacija u napadu. Sigurno da nas je ovo dosta poremetilo, jer prije 10-15 dana vjerovatno ste i vi znali da smo imali siguran dolazak Firmina i još jednog Brazilca. Sve je to palo u vodu. Bilo je tu više nekih razloga zašto se to nije ostvarilo i zašto je došlo do prekida sa Firminom. Ali, nećemo da ulazimo u to. Imamo kvalitetne domaće igrače. Siguran sam da će kvalitetno iznijeti ovu utakmicu", kazao je Brnović.

Bonus video: