Šarkić nakon utakmice voli da razgovara sa novinarima, gleda snimak utakmice, očekuje poziv od oca...

"Ako je subotnji 'normalan' termin, otići ću kući i pokušati da se oporavim. Ako je u pitanju večernja utakmica, tada se mučim da zaspim zbog adrenalina, pa pokušavam da se smirim, opustim i zaspim što je ranije moguće"

3941 pregleda 1 komentar(a)
Šarkić, Foto: Wolverhampton FC
Šarkić, Foto: Wolverhampton FC

Matija Šarkić se vratio u Vulverhemton sa pozajmice u Stouku, a dok engleski mediji pišu da bi mogao na novu pozajmicu u Milvol crnogorski golman je za sajt "vukova" dao nešto drugačiji intervju.

Radi se o rubrici koja se zobe "Poslije posljednjeg zvižduka", tačnije šta fudbaleri Vulverhemtona rade nakon što sudija označi kraj utakmice.

"Najprije čestitam svim saigračima, čak i ako je to bio negativan rezultat, a nakon toga razmišljam o oporavku što je prije moguće", počeo je Šarkić.

Kakve su reakcije na pobjede i poraze?

"Očigledno je da su svi razočarani kada izgubite, ali tada pokušavate da razmislite šta je pošlo po zlu, osvrnete se na ono što ste mogli bolje da uradite... Međutim, najvažnije je da u porazima ne padate previše, a u pobjedama ne letite visoko. Važno je da budete prisebni".

Kako izgleda oporavak nakon utakmice, kakva hrana se uzima tada?

"Uvijek ću uzeti proteinski šejk i jesti šta god ima za nas u svlačionici, nisam nervozan".

Razgovor sa novinarima poslije utakmice?

"Ne smeta mi. OK sam dok radim takve stvari - prilično sam samouvjeren, tako da to nije problem".

Često odgleda i snimak utakmice koja je upravo završena...

"Trudim se da ih pogledam što je prije moguće, kako bih mogao da shvatim šta se događalo na terenu - ponekad ne primijetiš stvari koje se dešavaju u igri i zbog toga pogledam video".

A, da li crnogorski golman prati reakcije na društvenim mrežama?

"Bacim pogled na novije postove, ali ne previše. Gledam šta su ljudi rekli o igri i drugim rezultatima, ali uglavnom samo pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom i prijateljima".

Oporavak nakon utakmice zavisi i od toga u kojem terminu je ona odigrana.

"Ako je subotnji 'normalan' termin, otići ću kući i pokušati da se oporavim. Ako je u pitanju večernja utakmica, tada se mučim da zaspim zbog adrenalina, pa pokušavam da se smirim, opustim i zaspim što je ranije moguće".

Prvi razgovor nakon meča rezervirasan je za jednu osobu.

"Moj tata će odmah nazvati. On prati moje igre, tako da će uvijek imati svoje stavove i savjete, tako da ćemo nekoliko puta proći šta je na utakmici bilo dobro, a šta nije. On je prva osoba sa kojom razgovaram", zaključio je Šarkić.

Bonus video: