Dele Ali otvoreno kod Nevila: Borio sam se sa sobom kako bih na treningu izgledao srećno, ali iznutra sam gubio bitku...

Nekada veliki talenat engleskog fudbala otkrio da je imao problema sa zavisnošću i mentalnim zdravljem, ali i da mu je rehabilitacija mnogo pomogla

6326 pregleda 0 komentar(a)
Dele Ali i Geri Nevil tokom emisije Overlap, Foto: Printscreen Twitter/Gary Neville
Dele Ali i Geri Nevil tokom emisije Overlap, Foto: Printscreen Twitter/Gary Neville

Mučim se da pronađem riječi koje bih postavio uz ovaj video, ali pogledajte moj najnoviji intervju sa Dele Alijem. To je najemotivniji, najteži, ali i inspirativan razgovor koji sam ikada imao u životu.

Tim riječima je legenda Mančester junajteda, a sada TV voditelj Geri Nevil najavio priču da nekada velikim talentom engleskog fudbala Dele Alijem.

Momak koji je 2016. eksplodirao u Totenhemu i dalje je veoma mlad, ima samo 27 godina, ali njegova karijera nakon sjajnih predstava u "sparsima" nikada nije išla kako se mislilo da će ići. Pokupao je u Evertonu i Bešiktašu, ali od stare klase nije bilo ništa.

Kako je otkrio kod Nevila u emisiji "The Overlap" psihički problemi i zavisnost su imali veliki udio u tome.

"Sada je možda pravo vrijeme da svima kažem - postao sam zavisan od tableta za spavanje, a imao sam i mentalnih problema. I to nije samo moj problem - u fudbalu se takve stvari dešavaju mnogo više nego što ljudi mogu da pretpostave", rekao je Ali.

Kaže da je postao svjestan da mu je potrebna stručna pomoć kada se vratio iz Bešiktaša.

"Psihički sam bio loše. Odlučio sam da odem u ustanovu koja se bavi problemima vezanim za zavisnost i mentalno zdravlje. Bilo je vrijeme za mene, jer sam se svakog dana borio sa sobom kako bih na treningu izgledao srećno, ali iznutra sam gubio bitku", prilča Ali.

Odlazak na rehabilitaciju, kako kaže, bila je najveća odluka u njegovom životu.

"Odlazak tamo zvuči zastrašujuće, ali nisam ni mogao da zamislim koliko ću dobiti od tog odlaska. Sve mi je mnogo pomoglo i oslobodilo loših osjećanja koja su me usporavala. Volio bih kada bi ova moja priča pomogla ljudima", dodao je Dele Ali, koji je za reprezentaciju Engleske odigrao 37 utakmica.

Bonus video: