Vatreno krštenje na granici Evrope - debi Arsenala u Jerevanu

Arsenal prvi meč u klupskoj istoriji na evrosceni igra večeras (19 časova po našem vremenu) u prijestonici Jermenije, protiv Alaškerta u kvalifikacijama za Ligu konferencija

10268 pregleda 38 reakcija 16 komentar(a)
Tripkovićeva prva zvanična utakmica na klupi Arsenala biće na Urartu stadionu, Foto: FK Arsenal
Tripkovićeva prva zvanična utakmica na klupi Arsenala biće na Urartu stadionu, Foto: FK Arsenal

Arsenal evropski debi dočekuje u sjajnom raspoloženju. Nakon odličnog puta, ekipu Zorana Tripkovića dočekale su idealne vremenske prilike u Jerevanu, a nema ni problema oko sastava tima pred večerašnju utakmicu u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Utakmicu protiv domaćeg Alaškerta na stadionu Urartu u Jerevanu Tivćani će početi od 19 sati.

U taboru Arsenala maksimalno su se potrudili da što spremniji uđu u okršaj protiv favorizovanog domaćina.

- Imali smo sastanak i prezentovali smo ekipi u 45 minuta sve informacije do kojih smo mogli da dođemo. Imali smo snimke dvije utakmice Alaškerta, ali je, kao i u našoj, i u njihovoj ekipi bilo promjena. Prema našim informacijama, pojačanjima su popunjavali pozicije koje su pokrivali igrači koji su napustili klub. Smatramo da će igrati u formaciji i stilom koji smo imali prilike da gledamo na snimcima. Vrijeme će biti idealno, temperatura je oko 25 stepeni, a Jerevan je zaista prelijep - priča prve utiske Tripković.

On je klupu Arsenala preuzeo umjesto Radisava Dragićevića, nakon sjajne sezone u kojoj su Tivćani za godinu od baraža za ulazak u domaću elitu došli do finala Kupa Crne Gore i treće pozicije koja je klubu garantovala i prvi izlazak u Evropu. U posljednjih mjesec Arsenal se pripremao u Tivtu i na Zlatiboru i odigrao je nekoliko pripremnih utakmica.

- U pripremnom periodu smo uradili sve što smo željeli, a posljednja utakmica u Nikšiću protiv Sutjeske pokazala je da smo na dobrom putu. Jedini problem su pojačanja koja su stizala jedno po jedno, a ne sva odjednom, pa je normalno da fali uigranosti. U odnosu na prošlu sezonu klub je napustilo pet-šest standardnih prvotimaca. Igračima sam rekao da je od rezultata važnija igra, što ne znači da smije biti neodgovornosti, ali grč bi svakako trebalo izbjeći. Nadamo se da ćemo dobro odigrati, a rezultat će zavisiti i od njihovog nastupa. Alaškert je dobra ekipa, iskusna i konkretna, s iskustvom redovnih nastupa u evrokupovima. Dakle, čeka nas kvalitetan rival i teška utakmica - objasnio je Tripković.

On će na Urartu stadionu upisati i prvi zvanični meč na klupi Arsenala.

- U ovom trenutku je stanje redovno, nemam treme - našalio se Tripković i dodao:

- Alaškert ima dobrih, ali i loših strana, probaćemo da ih iskoristimo. Ali, važno je da igrači imaju pravi pristup, da lopta kruži, a nemamo ni problema oko sastava - svi su zdravi. Samo je važno da se igrači osjećaju kao u generalnoj probi sa Sutjeskom, da igraju fubal - zaključio je Tripković.

Bonus video: