Samo je rezultat pozitivan: Marković spriječio senzaciju, Sutjeska nekako srušila Kosmos

Nikšićani na DG areni bolji od predstavnika San Marina - presudio je pogodak iskusnog napadača desetak minuta prije kraja (1:0)

30753 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Evropski put za fudbalere Sutjeske je počeo večeras na DG areni, ako ponove izdanje iz većeg dijela prvog meča prve runde kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Kosmosa iz San Marina - taj put neće dugo trajati.

Nikšićanima je trebalo 79 minuta da postignu gol, on je bio dovoljan za pobjedu u prvoj utakmici u sezoni, ali za dobar utisak - teško.

Konačnih 1:0 timu Nenada Brnovića svakako daje objektivne šanse da prođe u drugo kolo, jer ako ništa drugo djeluje da Kosmos nije tim spreman da ugrozi našeg predstavnika.

Sutjeska je u prvom poluvremenu imala samo jednu pravu priliku - propustio je Marko Simić kada je šutirao glavom poslije kornera, a odlično reagovao golman Kosmosa Aldo Simonćini.

Prekidi su bili jedino oružje Sutjeske u prvih 45 minuta, a u nastavku je bolju partiju aktuelnog osvajača crnogorskog Kupa najavio Vuk Striković. Imao je u 49. najbolju šansu na utakmici, i njega je zaustavio Simonćeli...

Potom je glavom probao Dušan Vuković na centaršut Dragana Grivića, ali nervoza je bila sve prisutnija - rezultat se nije mijenjao, niti je Sutjeska pronalazila način da natjera rivala da se brani svim silama.

I onda, konačno, u 79. minutu je nikšićka ekipa dobila ono što je željela.

Vuković je prošao po lijevoj strani, Dušan Živković ostavio loptu Božu Markoviću, a iskusni napadač rutinski zatresao mrežu.

FK Sutjeska
foto: Sofascore

Moglo je, doduše, da bude i ubjedljivije, jer je Marković u 93. sa 25 metara uzdrmao prečku.

Revanš je za sedam dana, a pobjednik ovog duela u drugom kolu će se sastati sa boljim iz dvomeča velškog Penibonta i andorske Santa Kolome.

Večeras u Velsu nije bilo pobjednika - 1:1.

Bonus video: