Soboslaj je u Podgorici vidio upozorenje na izazove koji ga čekaju u Premijer ligi

"Dominik je za protivnika imao Stevana Jovetića, koji sada ima 33 godine, a koji je prije 10 godina imao slično uzbudljiv prelazak u Mančester siti. Baš kao Soboslaj sada, Jovetić je tada bio među najpoželjnijim zvijezdama u evropskom fudbalu", piše Sky sports

15286 pregleda 1 komentar(a)
Soboslaj (sa kapitenskom trakom) i fudbaleri Mađarske pred nedavni meč protiv Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Soboslaj (sa kapitenskom trakom) i fudbaleri Mađarske pred nedavni meč protiv Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Dominik Soboslaj je u RB Lajpcigu pokazao klasu koja nije mogla da promakne najvećim evropskim klubovima, pa je kao jedna od većih zvijezda prelaznog roka stigao je u Liverpul ovog ljeta.

Svi očekuju da će majstor iz Mađarske biti novi idol "Enfilda", ali Sky sports navodi da nova "osmica" Liverpula tek treba da se dokaže u Premijer ligi i kao upozorenje na sve što ga čeka na Ostrvu navodi primjer kapitena Crne Gore Stevana Jovetića.

"Nedavna utakmica Mađarske protiv Crne Gore u evropskim kvalifikacijama završila se bez golova i uglavnom za zaborav (0:0), ali je naglašen vrhunskim kvalitetom Sobosaja, a on je samo trebalo da pogleda preko terena u potrazi za pričom upozorenja", piše Sky sport.

A priča ide deset godina unazad...

"Dominik je za protivnika imao Stevana Jovetića, koji sada ima 33 godine, a koji je prije 10 godina imao slično uzbudljiv prelazak u Mančester siti. Baš kao Soboslaj sada, Jovetić je tada bio među najpoželjnijim zvijezdama u evropskom fudbalu - ali njegov trogodišnji boravak u Sitiju nije pratio uzbuđenje nakon prelaska iz Fiorentine", dodaje Sky sports.

Ipak, isti medij zaključuje da bi karijera mađarskog reprezentativca trebalo da ide u drugačijem pravcu.

"Ležeran na toj kutiji šibica podgoričkog stadiona, Soboslaj zna da je njegova karijera još u povojima, ali njegova najnovija destinacija neće ga zastrašiti", zaključuje Sky sports.

Ono što je Sky sports zaboravio da pomene jeste činjenica da su česte povrede bile jedne od krivaca zbog kojih kapiten Crne Gore nije napravio veliku karijeru u najjačoj ligi Evrope.

Bonus video: