Janjić stigao u Bravo, pa na debiju postigao gol

Nikšićanin je u Sloveniju stigao na pozajmicu iz Osijeka

13014 pregleda 12 komentar(a)
Nikola Janjić, Foto: NK Bravo
Nikola Janjić, Foto: NK Bravo
Ažurirano: 15.07.2023. 14:09h

Mladi crnogorski reprezentativac Nikola Janjić se preselio u Sloveniju - novi klub u karijeri 21-godišnjeg Nikšićanina je Bravo.

Janjić dolazi iz hrvatskog Osijeka, koji ga je slovenačkom klubu proslijedio na pozajmicu do kraja sezone.

"Sve je super. Igračima sam se priključio na Kranjskoj Gori, gdje sam odradio jedan trening. Iako saigrače ne poznajem od ranije, mislim da ćemo se brzo povezati i stvoriti pravu hemiju. Pokušaću da asistiram, postižem golove, radim sve kako bi ekipa pobjeđivala", rekao je Janjić na predstavljanju.

Odmah nakon promocije, Janjić je i debitovao za prvi tim i postigao jedini gol u današnjem prijateljskom meču protiv mađarskog Budafokija.

Janjić je u Osijek stigao prethodnog ljeta iz Sutjeske. Tačnije, on je u januaru 2022. godine potpisao ugovor sa hrvatskom ekipom, ali je sezonu 2021/2022. do kraja odradio u matičnom klubu, pa se onda preselio u Hrvatsku nogometnu ligu. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača za titulu Sutjeske 2022. godine.

"Iako je još mlad fudbaler, Nikola predstavlja važnu figuru u našem timu. U dresu Sutjeske je pokazao da ima dobar osjećaj za gol, ali i da je dobar u defanzivnim zadacima. Standardan je član mlade reprezetacije, a debitovao je i za seniorsku. Srećni smo zbog njegovog dolaska. Konkurencija u napadu sada je jača", poručio je sportski direktor Brava Dejan Močnik.

Janjić je za Osijek prethodne sezone odigrao pet utakmica.

Bonus video: