Vest Hem potvrdio odlazak Rajsa u Arsenal: Željeli smo da ga zadržimo, ali je tražio novi izazov

Vest Hem će dobiti 117 miliona eura, plus šest miliona u bonusima, a Rajs će postati najskuplji engleski fudbaler

8595 pregleda 0 komentar(a)
Deklan Rajs, Foto: Reuters
Deklan Rajs, Foto: Reuters

Transfer saga je završena - Deklan Rajs stiže u Arsenal, potvrdio je Vest Hem.

Rajs će postati najskuplji engleski fudbaler svih vremena, budući da će Vest Hem za ovaj transfer dobiti 117 miliona eura fiksno i šest u bonusima. Arsenal je u trci za potpis veziste pobijedio Mančester siti.

Vest Hem je jutros na sajtu potvrdio da je postignut dogovor da vezista karijeru nastavi na "Emirejtsu" za rekordnu sumu kada je riječ o igračima sa Ostrva.

"Žao mi je što nas Deklan napušta, ali vjerujem da su svi u klubu ponosni na ulogu koju su odigrali u njegovom putu od naše akademije do toga da postane najskuplji engleski fudbaler. Našim navijačima želim da poručim - klub nije želio da proda Rajsa. Željeli smo da izgradimo tim oko njega, ponudili smo mu bolje uslove, od ovih koje je ranije imao. Ali, on je jasno stavio do znanja da želi da ide, da mu je potreban izazov. Nakon toga smatrali smo da nije u redu da mu stajemo na put, pa smo mu dozvolili da ode", rekao je predsjednik Vest Hema Dejvid Saliven.

Rajs je za Vest Hem debitovao protiv Barnlija 2017. godine. Odigrao je 245 utakmica, a posljednju u Pragu kada je Vest Hem u finalu Lige konferencija savladao Fiorentinu 2:1 i osvojio evropski trofej nakon 43 godine.

Nakon penzionisanja Marka Nobla bio je kapiten "čekićara".

Za reprezentaciju Engleske je odigrao 43 utakmice.

Bonus video: