Božo Marković: Dovoljno smo pametni da prođemo u 2. kolo

Božo Marković, strijelac jedinog gola za Sutjesku protiv Kosmosa u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, vjeruje da neće biti iznenađenja u revanšu u San Marinu

6249 pregleda 10 komentar(a)
Marković proslavlja gol protiv Kosmosa, Foto: FK Sutjeska/Filip Filipović
Marković proslavlja gol protiv Kosmosa, Foto: FK Sutjeska/Filip Filipović

Na evropskoj premijeri fudbaleri Sutjeske nisu impresionirali, ali su bili dovoljno smireni da dođu do pobjede u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu konferencije. Nikšićani su na “DG areni” u četvrtak savladali Kosmos iz San Marina (1:0) i stekli realne šanse da se domognu drugog kola.

Bila je to prva pobjeda Sutjeske na međunarodnoj sceni nakon dvije godine i susreta sa gruzijskom Gagrom u istoj fazi ovog takmičenja, kada je takođe bilo 1:0.

Lakšu poziciju pred revanš Sutjesci je obezbijedio Božo Marković. Ušao je u igru u drugom poluvremenu, a onda u 79. minutu poslije dodavanja Dušana Živkovića sa desetak metara zatresao mrežu. Po ko zna koji put u karijeri Marković je bio ključni čovjek Sutjeske...

- Mislim da smo u utakmicu ušli s velikom dozom opreza, da nismo dovoljno vjerovali u sebe, posebno u prvom poluvremenu. Kako je meč odmicao, bili smo bolji. Kosmos je odolijevao napadima koji su u prvom poluvremenu bili stihijski. U prvom dijelu smo preko Simića imali ozbiljnu šansu. Da smo na vrijeme postigli gol, završilo bi se ubjedljivijom pobjedom. Ostaje žal zbog propuštenih prilika - rekao je za "Vijesti" Marković, koji je u finišu mogao da postigne još jedan pogodak, ali je sa 25 metara uzdrmao prečku.

Revanš je u četvrtak i posao definitivno nije završen, iako je Kosmos u Podgorici uglavnom bio bezopasan. Sutjeska je u odbrani odradila dobar posao, osujetila želju protivnika da iz kontranapada ugrozi Vladana Giljena (kasnije i Suada Ličinu, nakon što je kapiten izašao zbog povrede), ali u drugoj utakmici crnogorski predstavnik mora bolje kako plasman u narednu rundu ne bi bio doveden u pitanje.

- Sada znamo pravu snagu Kosmosa - vidjeli smo odakle nam prijeti opasnost, mane rivala... Mislim da smo dovoljno pametni da sve to iskoristimo i da što lakše prođemo u drugo kolo. Svakako smo u četvrtak odigrali prvu utakmicu u sezoni, dosta momaka do sada nisu bili akteri evropskih mečeva. Kada se sve sabere, jesmo zadovoljni, ali ne u potpunosti. Bitan je pozitivan rezultat i da se na kraju prođe u naredno kolo - jasan je Marković.

Kao i uvijek, iskusni napadač je svoj učinak stavio u službu ekipe.

- Nikad mi golgeterski učinak nije bio u prvom planu. Uvijek mi je bila bitnija pobjeda - pristao bih i da ne dam gol, ali da prođemo - istakao je Marković.

Poslije revanša s Kosmosom počinje domaće prvenstvo. Meridianbet Prva liga startuje 23. jula, a Sutjeska u 1. kolu gostuje Jezeru.

- Sutjeska uvijek ide na duplu krunu. Ali, to treba da se dokaže na terenu, a ne pričom. Momci su pravi, pojačanja koja su stigla su prava pojačanja... Vidjećemo šta će se u nastavku dešavati, da li će još neko doći. Ekipa je dobra, idemo utakmicu po utakmicu - zaključio je Marković.

Ako prođe u drugo kolo, Sutjeska će igrati s Penibontom (Vels) ili Santa Kolomom (Andora). Prvi meč u Velsu je završen neriješeno - 1:1.

Bonus video: