Drama Obija Mikela: Pred meč sa Argentinom saznao da mu je otac u rukama bandita

"Igrao sam dok je moj otac bio u rukama bandita. Nisam želio da unosim nemir, a nekako sam uspion da se skoncentrišem. Nisam mogao da razočaram naciju, 180 miliona Nigerijaca. Znam i da bi on to želio", kazao je Mikel, koji je igrao 90 minuta u nesrećnom porazu od Argentine 2:1
64 pregleda 0 komentar(a)
obi mikel, Foto: Reuters
obi mikel, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2018. 12:28h

Džon Obi Mikel, reprezentativac Nigerije, preživljavao je pravu dramu na Mundijalu - samo nekoliko sati pred meč sa Argentinom, u grupnoj fazi, dobio je vijest da mu je otac kidnapovan i da će biti ubijen, ako policija bude obaviještena i ako otkupnina ne bude plaćena.

Kako prenosi "Gardijan", Obi Mikela je zvao član porodice dok je bio u autobusu na putu za meč odluke i obavijestio ga šta se događa.

"Rekao mi je da pozovem broj koji mi je dao, da ne govorim nikome ništa. Nazvao sam i rečeno mi je da moram da platim za njegovo oslobađanje", kazao je Mikel "Gardijanu".

Saigrače i stručni štab nije obavijestio šta se događa...

"Nisam želio da remetim mir pred utakmicu", rekao je nekadašnji igrač Čelsija.

Njegov otac je otet na jugoistoku Nigerije, dok je putovao vozom na sahranu u gradu Jos.

"Igrao sam dok je moj otac bio u rukama bandita. Nisam želio da unosim nemir, a nekako sam uspion da se skoncentrišem. Nisam mogao da razočaram naciju, 180 miliona Nigerijaca. Znam i da bi on to želio", kazao je Mikel, koji je igrao 90 minuta u nesrećnom porazu od Argentine 2:1.

Kada je utakmica završena, krenuo je u akciju, rizikovao sve i prijavio slučaj policiji.

Policija je juče uspjela da njegovog oca oslobodi, nakon sedam dana zatoćeništva.

"Mučili su ga, ne osjeća se dobro. U bolnici je, ali oporaviće se. Sve se srećno završilo", kazao je Mikel.

Bonus video: