Bosanci javljaju: Osim kandidat za trenera Budućnosti

Budućnost tražila odlaganje prve utimice prvenstva, "plavo-bijeli" pregovaraju sa najtrofejnijim trenerom u BiH

15285 pregleda 23 reakcija 20 komentar(a)
Amar Osim, Foto: Screenshot/Youtube/Al Jazeera Balkans
Amar Osim, Foto: Screenshot/Youtube/Al Jazeera Balkans

Aktuelni prvak Crne Gore Budućnost prvoligašku sezonu bi trebalo da počne 22. jula od 20 sati na DG areni protiv novajlije, OFK Mladost DG.

No, "plavo-bijeli" su nezvanično saznajemo zatražili odlaganje svoje utakmice prvog kola zbog obaveza u kvalifikacijama Lige konferencija...

Pritom, samo nekoliko dana pred start prvenstva i nastavak evropskog puta, Budućnost još nema trenera, a ni sportskog direktora.

Nakon teškog poraza u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona, debakla od Breidablika na Islandu (5:0), ostavku je podnio trener Miodrag Džudović, a prije tri dana sporazumni rastanak sa klubom imao je sportski direktor Anto Drobnjak.

Traži se novi trener, ali je nejasno i ko ga traži, s obzirom da je predsjednik Veselin Mijač u procesu odlaska, da se Glavni grad, kao vlasnik Budućnosti, još nije aktivno uključio u rad, pa izgleda da trenera, a i sportskog direktora, zapravo traže mediji.

Pominje se nekoliko imena, a BIH portal sportsport.ba objavio je da Budućnost pregovara sa Amarom Osimom.

"Osim je posljednji angažman imao na klupi Veleža s kojim je krajem prošle godine sporazumno raskinuo saradnju, a sada bi mogao put Crne Gore, tačnije u Podgoricu. Kako SportSport.ba saznaje ostvareni su neformalni kontakti između Osima i podgoričke Budućnosti, a trofejni bh. trener kotira se visoko na listi kandidata za trenera šampiona Crne Gore. Eventualno preuzimanje kormila najpopularnijeg crnogorskog kluba je još uvijek na dugom štapu, ali interes Budućnosti definitivno postoji", piše taj medij.

Spekuliše se da bi sportski direktor trebalo da bude Andrija Delibašić.

Amar Osim je sin legendarnog Ivice Osima, najveće trenerske uspjehe je imao na klupi Željezničara, sa kojim je osvojio devet trofeja, a do sada je imao dva inostrana angažmana pošto je radio u Japanu i Kataru, odnosno klubovima Džef Junajted i Al-Karatitijat.

Bonus video: