Arsenal vjeruje u drugu rundu

Vezista Tivćana Damir Kojašević siguran da njegov tim više nije autsajder protiv jermenskog Alaškerta

3696 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Uspješan prvoligaški, potom i evropski debi - Arsenal je u Jerevanu remizirao u prvoj utakmici ikada a međunarodnoj sceni. Na gostovanju Alaškertu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije bilo je 1:1, pa sa nadom u prolazak Tivćani očekuju revanš na DG areni u četvrtak od 20.30 sati.

A debi u novom klubu bio je uspješan za veterana, 36-godišnjeg Damira Piksija Kojaševića, koji je asistirao Hulijanu Montenegru za vodeći gol u 23. minutu.

- Sve je u Jerevanu bilo super, osim primljenog gola. Put, uslovi za igru, grad... Ali, nismo postavili blok i sa 30-ak metara smo primili pogodak. Na drugoj strani i ja sam probao sa slične udaljenosti, ali je njihov golman uspio da odbrani. No, to je sve iza nas, a ispred je revanš u koji ulazimo sa neuporedivo većim šansama nego u prvom meču kada smo bili apsolutni autsajder. Smatram da su nam šanse 50-50. Na našoj su strani ova vrućina, koja nas je dočekala po povratku u subotu na aerodromu, na koju oni nisu navikli, domaći teren u Podgorici na kojem ćemo trenirati u utorak uveče - rekao je Kojašević.

Arsenal će do utorka trenirati u Tivtu.

- Samopouzdanje i atmosfera u ekipi su odlični. Motiv nevjerovatan, jer svi znamo šta bi eliminacija Aalškerta značila za nas u svakom, naročito finansijskom pogledu. Kvalitetan je protivnik, ali pojedinačno njihovi fudbaleri imaju manje iskustva od nas. Jesmo nova ekipa, ali sastavljena od iskusnih profesionalca koji znaju da slušaju i ispune zahtjeve trenera. U Jerevanu smo uspjeli u dogovorenom - zaustavili njihovo desno krilo, Brazilca Agdona, a takođe smo držali i dobar defanzivni blok. Imali jesu šanse, ali i mi čak i za pobjedu. Jeste nas, doduše, iznenadila njihova tečna i brza igra, jer je to na terenu izgledalo još bolje nego na snimcima koje smo posmatrali u pripremi - kazao je Kojašević.

Tivćane pred revanš raduje i to što trener Zoran Tripković može da računa na sve igrače.

- Upitan je samo Jasmin Muhović, ali se odlično opravlja od udarca u glavu i tih šavova. Raduje da ima među rezervistima ko da ga zamijeni... Želimo da napadnemo, trudićemo se da podignemo gol. Mada i penalima da prođemo ne bismo imali ništa protiv. Mi ne možemo da budemo favoriti, jer naša liga je tu gdje jeste. Eto, Sutjeska je teškom mukom opravdala ulogu favorita protiv ekipe iz San Marina. Sada se svuda dobro igra - istakao je Kojašević.

A on to oslično zna, jer je osim najboljih domaćih, igrao i u klubovima u regionu, inostranstvu... Sa najviše uspjeha u Šahtjoru Karagandi sa kojim je osvojio duplu krunu.

- Napunio sam 36 godina prije 20 dana, ali osjećam se odlično i sam ću znati kada je vrijeme da prekinem. Potpisao sam na godinu u Arsenalu i spremamo se za dobru sezonu. Klub napreduje, urađen je novi teren, svlačionice... Ove sezone ćemo igrati u Tivtu, imaćemo zavidne uslove za crnogorske prilike - zaključio je Kojašević.

Bonus video: