Budućnost ima trenera: Povratak Milinkovića, Delibašić sportski direktor

To je završen posao, očekuje se zvanična promocija narednih dana, kada bi valjda trebalo da bude i jasno i ko je izabrao nasljednike Miodraga Džudovića i Anta Drobnjaka

25440 pregleda 98 reakcija 29 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: Boris Pejović
Mladen Milinković, Foto: Boris Pejović

Mladen Milinković se vraća na klupu Budućnosti, dok će u kancelariju, u fotelju sportskog direktora, sjesti Andrija Delibašić, njegov nekadašnji trenerski saradnik u podgoričkom timu, a bivši reprezentativac i trener Mornara.

To je završen posao, očekuje se zvanična promocija narednih dana, kada bi valjda trebalo da bude i jasno i ko je izabrao nasljednike Miodraga Džudovića i Anta Drobnjaka, koji su napustili Budućnost nakon islandskog debakla od Brejdablika - da li je to uradio predsjednik u ostavci Veselin Mijač, ili Glavni grad, odnosno ko tačno iz Glavnog grada, koji je vlasnik kluba.

U svakom slučaju, Milinković je od 2019. do 2021. godine vodio Budućnost do dvije crnogorske titule i u dva evropska ljeta.

Prvo, u vrijeme korona pravila, bilo je uspješno, jer su „plavi“, nakon poraza od Ludogoreca u Ligi šampiona kod kuće (3:1), pobijedili kazahstansku Astanu u gostima 1:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prije nego što su poraženi od Sarajeva 2:1 takođe na strani.

Druga evropska avantura bila je „tragična“ - sa četiri teška poraza, od Helsinkija (4:0, 3:1) i farskog Torshavna (2:0, 4:0), koja su dovela do Milinkovićevog rastanka.

Budućnost bi u nedjelju trebalo da počne novu CFL sezonu, gostovanjem novom prvoligašu Mladost DG, a 27. jula ima zakazan meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, protiv poraženog iz dvoboja Struga - Žalgiris (prva utakmica u Litvaniji završena je 0:0).

Bonus video: