Sutjeska želi drugu pobjedu: Naša vizija je napadački fudbal

Nikšićani večeras (20.45 časova) u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija gostuju Kosmosu u Seravaleu, nakon što su prije sedam dana na "DG areni" uz mnogo problema slavili 1:0 golom Boža Markovića

4742 pregleda 6 komentar(a)
Slavlje fudbalera Sutjeske nakon gola Markovića u prvom meču, Foto: FK Sutjeska/Filip Filipovic
Slavlje fudbalera Sutjeske nakon gola Markovića u prvom meču, Foto: FK Sutjeska/Filip Filipovic

Prije sedam dana Sutjeska je upisala prvu pobjedu i postigla prvi gol u evropskim takmičenjima nakon dvije godine. Aktuelni osvajač Kupa Crne Gore je u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija jedva izašao na kraj sa Kosmosom iz San Marina (1:0), utakmicu riješio tek u 79. minutu i koliko-toliko olakšao poziciju pred večerašnji (20.45) revanš u Seravaleu. Ali, sasvim sigurno je da drugi duel sa istim protivnikom nije samo odrađivanje posla za zvanično drugu najbolju ekipu u našoj državi.

Iz prvog susreta se samo pamti rezultat, a ukoliko želi da nastavi evropski put, ekipa Nenada Brnovića u revanšu mora da ostavi mnogo bolji utisak. Sutjeska je na “DG areni” bila blijeda, čini se da sa onakvom igrom protiv jačeg rivala ne bi došla do pobjede, ali je najbitnije da je u San Marino doputovala sa povoljnim rezultatom i da joj on daje šansu da se pita protiv objektivnog slabijeg protivnika.

- I u ovu kao i u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo. Najbitniji je prolaz u drugi krug. Očekuje nas drugo poluvrijeme, novih 90 minuta, gdje ćemo pružiti maksimum i pokušati što ranije da riješimo prolaz u narednu rundu - kazao je u najavi meča pomoćnik u Brnovićevom stručnom štabu Nemanja Kljajević.

79 minuta je trebalo Sutjesci da slomi otpor Kosmosa u prvoj utakmici koja je odigrana u četvrtak na podgoričkoj "DG areni". Prije gola Boža Markovića, koji je potom pogodio prečku sa 25 metara, Nikšićani su imali dvije velike šanse - Marka Simića u prvom i Vuka Strikovića početkom drugog poluvremena

Kosmos u prvom meču nije zaprijetio, nije ni izgledalo da može to da uradi - odbrana Sutjeske je lako odbijala napade kojih i nije bilo puno.

- Očekivali smo da se protivnik disciplinovano brani u prvom susretu. Bilo koja ekipa koja se spusti toliko nisko napraviće probleme tim defanzivnim blokom. Mi ćemo probati to da riješimo sa nekim taktičkim varijantama. Nadam se da će igrači ovaj put bolje reagovati - dodao je Kljajević.

Kosmos definitivno u revanšu nema šta da izgubi. Pokušaće da ugrozi gol rivala jer samo tako može da dođe do drugog kola kvalifikacija, ali Kljajević poručuje da se Sutjeska neće braniti i čuvati prednost iz prve utakmice.

- Nećemo igrati na kontranapade. Vizija našeg fudbala je da uvijek napadamo i rješavamo utakmice. Tako će biti i u narednom meču.

Sutjeska je u prvom meču bila bez Anta Babića koji se povrijedio na pripremama, a u prvom meču sa Kosmosom ostala je i bez Vladana Giljena. Kapiten će zbog povrede lista mjesec i po biti van terena.

- Ostali igrači su spremni. Svi koji istrče na teren daće maksimum - poručio je Kljajević.

Božo Marković je pogotkom u 79. minutu riješio prvu utakmicu, u finišu je pogodio prečku, a u revanšu očekuje da njegova ekipa potvrdi plasman u narednu fazu.

- Daćemo sto odsto da prođemo u naredno kolo i da na vrijeme postavimo stvari na svoje mjesto. Prva utakmica je bila za nauk, vidjeli smo gdje smo griješili. Taj duel je najbolji skauting. Uočili smo njihove nedostatke, ali je najveći problem bio u nama. Nadam se da ćemo na vrijeme iskoristiti mane Kosmosa i da prolaz nećemo dovoditi u pitanje - rekao je golgeter Nikšićana.

Ako prođe u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija Sutjeska će se sastati sa pobjednikom duela u kojem se sastaju Santa Koloma (Andora) i Penibont (Vels). Prvi meč u Velsu završen je neriješeno - bilo je 1:1.

Bonus video: