Mladi u posljednjoj sekundi ostali bez pobjede u Kazahstanu

Selekcija Mojaša Radonjića vodila je od 61. minuta golom napadača Iskre Filipa Kukuličića, putovala je ka pobjedi, a onda je u posljednjem od četiri minuta sudijske nadoknade domaćin dobio penal za 1:1
0 komentar(a)
Crna Gora - Gruzija Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Gruzija Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2017. 15:10h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore bukvalno u posljednjoj sekundi ostala je bez pobjede u Kazahstanu, u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (1:1).

Selekcija Mojaša Radonjića vodila je od 61. minuta golom napadača Iskre Filipa Kukuličića, putovala je ka pobjedi, a onda je u posljednjem od četiri minuta sudijske nadoknade domaćin dobio penal, nakon faula Kotorca nad Seidahmetom.

Fedin je namjesio loptu na bijelu tačku i prevario Matiju Šarkića, a naši nisu imali vremena ni da izvedu loptu sa centra - odmah je odsviran kraj.

"Ostaje žal kada se na ovakav način izgube dva boda. Čekamo da izvršimo treću zamjenu dva puna minuta, nema prekida i onda se usljed pada koncentracije i desi se penal. Bio je tvrd meč, domaćin dosta agresivan, a mi pravi samo dok smo imali snage. Kako je ponestajalo snage, tako smo se našli u problemima. Šteta što nismo krenuli pobjedom, jer smo bili zaista na milimetar od trijumfa, ali duge su kvalifikacije", poručio je Radonjić.

Na "Centralnom stadionu" u Aktobeu gledan je izjednačen meč, domaći su imali za nijansu više loptu u nogama, ali je Crna Gora imala više udaraca na gol - sedam, naspram šest domaćina.

Radonjićeva ekipa žali za pobjedom, ne samo zbog toga što je primila gol "uz zvuk sirene", već i zbog toga što je defanzivac Rašo pogodio prečku deset minuta prije kraja, a dobru šansu za 0:2 nešto ranije imao je i Matija Šarkić.

Kazahstanci imaju četiri boda iz prva dva meča, pošto su u jedinom prethodnom meču grupe 9 slavili u Luksemburgu sa 2:1.

U istoj grupi, danas se sastaju Slovenija i Luksemburg,

U utorak, 5. septembra, igraju Bugarska - Luksemburg i kazahstan - Francuska, dok Crna Gora narednu utakmicu igra 5. oktobra protiv Francuske u gradu Troa.

Četiri dana kasnije pod Goricom dočekuje Sloveniju.

Naši su u Kazahstanu igrali u sastavu: M.Šarkić, Roganović, Rašo, Azemović, Vukčević, Kotorac, Lončar (61. Golubović), O.Šarkić (80. Đuričković), Camaj, Kukuličić, Perović.

Bonus video: