Kaluđerović: Neću prestati sa borbom, vratiću FSCG u okvire zakonitog djelovanja

"Srećno - našoj državi, koja ne poštuje sebe ni svoje institucije. Očigledno je uzalud što su svi utvrdili da je izbor Savićevića nezakonit", naveo je Jovan Kaluđerović

19001 pregleda 66 reakcija 29 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Nekadašnji sudija Jovan Kaluđerović, koji je prije dvije godine bio protivkandidat Dejanu Savićeviću na izborima za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, oglasio se povodom sjutrašnje redovne Sjednice skupštine FSCG.

Kaluđerović je napomenuo "da je druga je godišnjica od nezakonite sjednice Skupštine FSCG i pola mandata nazakonitog rada Dejana Savićevića, Momira Đurđevca i svih članova organa i tijela saveza".

"Srećno - našoj državi, koja ne poštuje sebe ni svoje institucije. Očigledno je uzalud što su svi utvrdili da je izbor Savićevića nezakonit (Inspekcija sporta, nadležno Ministarstvo i Upravni sud Crne Gore). Pravosnažna sudska presuda nije prepreka, kao ni činjenica da Savićević i Đurđevac nisu upisani u registar sportskih organizacija (to je kao da direktor firme nije upisan u registar privrednih subjekata a vodi firmu). Krivični zakonik je propisao nekoliko krivičnih djela koja se mogu prepoznati u (najmanje) posljednje dvije godine rada FSCG - na primjer, krivično djelo "neizvršavanje pravosnažne sudske presude", saopštio je Kaluđerović i dodao:

"To što je nezakonito održana sjednica Udruženja klubova Sjever i nezakonito imenovan predsjedavajući Udruženja klubova Centar, posebna je priča".

"I za ove dvije situacije postoje odluke nedležnih organa. Srećno - našem fudbalu generalno. Naša liga je 54. od 55 na UEFA rang listi. Blam! Rezultati reprezentacije, od šanse za plasman sa selektorom Kranjčarom (kojeg je Savićević nezakonito i nepravedno smijenio), nisu za pohvalu. Dio klubova se drži pod pritiskom i ucjenjuju konstantno. Nejednak odnos prema klubovima je postao praksa. Dominantno, razlozi za ovako katastrofalno stanje su u načinu rukovođenja i rada u FSCG. Sve odluke donosi jedan čovjek", naveo je Kaluđerović.

Na kraju je dodao:

"Rijetki koji su držali do sebe i htjeli da rade svoj posao samostalno, proglaseni su neprijateljima Saveza. Na kraju, pozivam sve klubove da prisustvuju Skupštini FSCG i izbjegnu neprijatnosti i sankcije. Pozivam buduću vlast da spasi fudbal i integritet državnih organa. Obećavam da neću prestati sa borbom i da ću uskoro doći u poziciju da FSCG vratim u okvire zakonitog djelovanja i rada! Pravda je spora ali dostižna", zaključio je Kaluđerović.

Bonus video: