Nemoć Arsenala: Alaškert na južnoamerički pogon dao šest golova na DG areni

Jermenski tim ubjedljiv protiv crnogorskog predstavnika - 6:1

23128 pregleda 188 reakcija 59 komentar(a)
Agbon je postigao het-trik, Foto: Twitter/Alashkert
Agbon je postigao het-trik, Foto: Twitter/Alashkert

Arsenal nije mogao do novog podviga, pa će u nastavku kvalifikacija za Ligu konferecnija i dvomeč sa mađarskim Debrecinom igrati jermenski Alaškert.

Zasluženo, nakon što je nadigrao Tivćane u revanšu na DG areni (6:1), poslije remija u Jerevanu (1:1).

Alaškert je bio prebrz ze ekipu Zorana Tripkovića, a napad na južnoamerički pogon i tehnički superioran za odbranu Arsenala.

Tim prije jer je sredinom sjajno dirigovao Denis Kurtsidze, koji je podijelio četiri asistencije. Za debakl Arsenala potpisan sa dva gola u finišu.

Ipak je Arsenal imao prvu pravu priliku u 19. minutu šutirao je Mirković a strijelac jedinog gola za Tivćane u Jerevanu, Hulijan Montenegro je dobro urtrčao ali i loše završio napad - sa nekoliko metara je šutirao pored stative.

Gosti su potom ispustili da daju gol iz nekoliko kontri, šutevi Ekvadorca Rasinesa i Venecuelanca Floresa su bili zamalo neprecizni da bi raspoloženi Boban Đorđević grudima uspio da spusti loptu Montenegru koji je sa 20 metara šutirao visoko preko gola.

FK Arsenal Tivat
foto: Sofascore

Tada je krenula totalna ofanziva gostiju i Brazilac Agbon je iz druge prilike u 40. minutu doveo svoj tim u vođstvo, sjajno istrčanom kontrom i šutem u donji desni ugao.

Odmah potom je sa šest metara šutirao pravo u golmana Puletića a Arsenal iz kontre imao sjajan šut Đorđevića, ali golman Čančarević odbija loptu do Montenegra, koji opet nije dobro reagovao.

Ali, zato jeste Agbon drugim pogotkom u prvom minutu nadoknade poluvremena.

Od starta nastavka gosti su krenuli silovito i u 48. minutu je Agbon kompletirao het-trik, nakon što mu je petom loptu ostavio Denis Kurtsidze.

Agbon je zbog povrede potom napustio igru, Arsenal je krenuo ofanzivnije, makar po počasni pogodak i uspio je nakon centaršuta Radula Živkovića Đorđević je glavom pogodio donji desni ugao. I on je izašao zbog povrede...

Gosti su nako toga opet bili mnogo opasniji, rezervista Kutalija je pogodio stativu a u 74. minutu Rasines je na još jednu asistenciju Kurtsidzea pogodio za 1:4.

U nadoknadi je Kurtsidze podijelio asistencije i Grigorjanu, a potom i Mensahu iz Gane za 6:1.

Bonus video: