Iz panike do druge runde: Krstović sačuvao Sutjesku u San Marinu

Nikšićani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije nakon remija protiv Kosmosa - 1:1

24444 pregleda 128 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Devedeset minuta na DG areni su "locirali" probleme Sutjeske na početku sezone, oni su bili očigledni i u San Marinu, ali Nikšićani su pregrmjeli 180 evropskih minuta.

Vjerovatno ni sami ne znaju kako, ono što su prikazali u dva meča ne zaslužuje prelaznu ocjenu, ali najvažnije je da su na kraju pronašli put do drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. U njemu moraju, međutim, da ponude više...

Poslije 1:0 u Podgorici prije sedam dana tim Nenada Brnovića je remizirao u Seravaleu protiv Kosmosa - 1:1, a plasman u narednu rundu donio mu je Srđan Krstović u 73. minutu.

Nije bilo nikom svejedno, prethodno je Kosmos poveo u finišu prvog poluvremena - Suada Ličinu je u 41. matirao Lorenco Nizi poslije panične reakcije odbrane crnogorskog predstavnika, a panika je uslijedila tek nakon tog momenta (tada se povrijedio i Božo Marković, kojem je stradalo koljeno i napustio je igru).

Jer, Sutjeska - izuzev dobre šanse Marka Matanovića već u 3. minutu - sve do drugog dijela drugog poluvremena nije mogla da natjera rivala da se brani, da osjeti da igra protiv bolje ekipe od sebe.

FK Sutjeska
foto: Sofascore

I što posebno brine - Sutjeska u većem dijelu dvomeča nije dokazala da je jači tim od Kosmosa, sposoban da utiče na ritam utakmice.

Večeras je, baš kao i u prvom susretu, nikšićki sastav bio opasan jedino iz prekida.

Serija kornera od 70. do 73. minuta mu je i donijela prolaz kada je Krstović sa svega tri metra ugurao loptu u mrežu poslije šanse Marka Simića i odbrane Alda Simonćinija.

Nastup Brnovićevog tima je, dakle, blago rečeno diskutabilan, ali Sutjeska je u drugom kolu i igraće protiv Santa Kolome iz Andore koja je na produžetke eliminisala Penibont iz Velsa...

Bonus video: