Lajpcig odolijeva, Gvardiola mora još da čeka

"Prava istina je da dogovora nema i da nismo ni blizu u ovom momentu", rekao je sportski direktor njemačkog kluba Maks Eberl

4710 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ANNEGRET HILSE
Foto: ANNEGRET HILSE

Mančester siti i Pep Gvardiola imaju jasan plan kada je u pitanju potecijalno pojačanje na poziciji lijevog štopera, ali dolazak Joška Gvardiola nije izvjestan, iako se prije nekoliko dana činilo da je posao gotov.

Hrvat je navodno prošao prvi dio medicinskih pregleda, a na drugi će sačekati sve dok "građani" i Lajpcig ne postignu dogovor. Ako do njega i dođe, jer njemački klub nije poznat kao neko ko prodaje po svaku cijenu.

Lajpcig cijeni Gvardiola 100 miliona eura i ako Siti pristane da plati tu cifru za 21-godišnjeg Zagrepčanina učiniće ga najskupljim defanzivcem u istoriji fudbala. Na pitane da li je transfer blizu realizacije, sportski direktor Lajpciga Maks Eberl je odgovorio:

"Pisalo se mnogo o tome posljednjih dana i najnovije informacije o Jošku su nas sve iznenadile. Pregovori postoje, ali to je normalno, a prava istina je da dogovora nema i da nismo ni blizu u ovom momentu", rekao je Eberl.

Osvrnuo se i na spekulacije da je Gvardiol bio na ljekarskim pregledima u Sitiju:

"Koliko mi znamo, do ljekarskih pregleda nije došlo. Joško je sa nama na pripremama i mislim da to nije uradio iza naših leđa jer je u pianju veliki profesionalac", dodao je Eberl.

Bivši sportski direktor Borusije iz Menhengladbaha tvrdi da Lajpcig nije u situaciji da mora da proda Gvardiola. Razlog - već je napravio transfer ovog ljeta od 70 miliona eura.

"Ako se dogovorimo, ako Siti ispuni ono što tražimo - nema problema. Ali, Gvardiol može i da ostane. Finansijski smo stabilni, to nam je omogućio odlazak Dominika Soboslaja u Liverpul", poručio je Eberl svima u Sitiju da ih čekaju naporni pregovori.

Gvardiol je za Lajpcig odigrao 87 utakmica od kada je u julu 2021. stigao iz Dinama.

Prošle sezone je dao gol Sitiju u prvom meču osmine finala Lige šampiona (1:1), potom je bio jedan od slabijih u revanšu kada je prvak Evrope slavio 7:0, a Erling Haland postigao pet golova.

Odigrao je i 21 meč za Hrvatsku, s kojom je u decembru prošle godine bio trećeplasirani na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Bonus video: