Počinje CFL, Budućnost ne krije ambicije: Cilj je nova titula

Večeras tri utakmice 1. kola Meridianbet Prve fudbalske lige: Šampion gostuje debitantu na DG areni, Dečić sa Jedinstvom, Petrovac dočekuje Mornar

6118 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Počinje sezona u Meridianbet Prvoj fudbalskoj ligi, večeras se igraju tri od pet utakmica 1. kola. Od 20 sati na "DG areni" sezonu otvaraju debitant OFK Mladost DG i aktuelni šampion Budućnost.

Pola sata kasnije počinju još dvije utakmice - Dečić će na stadionu OFK Titograda ugostiti Jedinstvo Francu, a istovremeno u derbiju juga Petrovac dočekuje Mornar. Na kraju, sjutra veče, igraju Rudar - Arsenal (19) i Jezero - Sutjeska (20).

Budućnost u sezonu ulazi uzdrmana nakon debakla od Brejdablika (5:0) u finalu pretkvalifikacija za Ligu šampiona. Neuspjeh su platili trener Miodrag Džudović i sportski direktor Anto Drobnjak, s kojima su Podgoričani osvojili šesti naslov prvaka.

"Ulazimo u sezonu kao ozbiljan kandidat da odbranimo titulu i to jeste naš primarni cilj. Pripremamo se već mjesec i po, naročito smo zadovoljni onim što je ekipa pokazala u posljednjoj sedmici u tri pripremne utakmice. Ne sumnjamo da će svaki igrač dati maksimum kako bismo odlično startovali u šampionatu. O Mladosti DG znamo dosta, sigurno će biti motivisana da se dokaže u prvom meču u eliti", rekao je član stručnog štaba Vladan Savić, koji će voditi ekipu čekajući promociju Mladena Milinkovića.

"Plavi" večeras igraju s novajlijom, a već 26. jula gostuju makedonskoj Strugi u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

"Sada mislimo samo o duelu protiv Mladosti, nakon nje se okrećemo meču sa Strugom, Fokus nam je na svakoj narednoj utakmici", dodao je Savić.

Pred početak prošle sezone silno pojačani Dečić je najavljivao pohod na duplu krunu, ali nije stigao ni da ponovi rezultate iz sezona koje su prethodile i kada je dva puta igrao u finalu Kupa. Sada iz Tuzi nema pompeznih najava, ali prelazni rok ponovo jasno pokazuje da Dečić ozbiljan kvalitet za domaće okvire.

"Jači smo nego prošle sezone. Došlo je 10 kvalitetnih igrača od kojih pripreme sa ekipom nisu prošli samo brazilski napadač Patrik i Stefan Milić. Uklopiće se u hodu. Radilo se izuzetno kvalitetno i ne želimo da pričamo o ambicijama. Idemo korak po korak, naučili smo da nam nije potreban pritisak. Jedinstvo je bilo prijatno iznenađenje prošle sezone, a nadam se i da ćemo uskoro igrati na našem stadionu u Tuzima", naglasio je vezista Andrej Bajović, mladi reprezentativac Crne Gore.

Parovi 1. kola:

Subota

MLADOST DG - BUDUĆNOST 20.00

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

DEČIĆ - JEDINSTVO 20.30

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

PETROVAC - MORNAR 20.30

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

Nedjelja

RUDAR - ARSENAL 19.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEZERO - SUTJESKA 20.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica).

Bonus video: