Brnović: Sa Jezerom smo imali problema, želimo uspješno da otvorimo sezonu

Sutjeska sjutra (20) gostuje Jezeru u 1. kolu Meridianbet 1. CFL

14779 pregleda 7 komentar(a)
Nenad Brnović, Foto: Fscg.me
Nenad Brnović, Foto: Fscg.me

Kosmos je arhiviran, Sutjeska Meridianbet je dosta teže nego što se očekivalo obezbijedila plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija i zakazala dvomeč sa Santa Kolomom iz Andore.

A prije nastavka takmičenja u Evropi, aktuelni osvajač Kupa počinje sezonu u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Sutjeska sjutra (20) u Beranama igra sa Jezerom, ekipom koju nije uspjela da savlada u gostima prošle sezone (poraz 1:0 i remi 0:0).

Kao i svake godine Sutjeska je, uz Budućnost, favorit za oba trofeja u domaćim okvirima. Tako je i ovog ljeta - ambicije ekipe Nenada Brnovića su najveće, a to će pokušati da potvrde već u uvodnoj rundi šampionata.

"Imali smo tešku utakmicu u Evropi, iako se nismo tome nadali. Ali, najbitnije je da smo prošli dalje. Imali smo teško putovanje nazad, kasno smo došli, glavni cilj nam je da oporavimo igrače. Sada je fokus na prvo kolo u domaćem šampionatu. Moramo da vratimo samopouzdanje, da podignemo nivo igre na ono što se očekuje od nas. Jezero je znatno promijenilo igrački kadar ove sezone. Sa njima smo imali dosta problema i prošle sezone - u Beranama ih nismo pobijedili, ali vjerujem u momke i siguran sam da ćemo doći do pobjede na startu prvenstva", rekao je uoči meča trener Sutjeske Nenad Brnović.

Jezero je jedan dio prošle sezone provelu u vrhu, ali je u nastavku uslijedio pad, pa je ekipa tek u posljednjem kolu uspjela da izbori opstanak bez baraža.

"Kompaktna je ekipa, dosta brza, mlada... Neće biti lako. Mi imamo par povrijeđenih igrača na koje ne možemo da računamo - to su Vladan Giljen i Božo Marković koji će odsustvovati najmanje mjesec i po dana. Nemamo veliki roster da nešto možemo puno da promijenimo. Sigurno nećemo potcijeniti Jezero, ali želimo da uspješno otvorimo sezonu. Ovo je jedno od težih gostovanja za nas bilo prošle godine", upozorava Brnović.

Sutjeska je ovog ljeta dovela upravo iz Jezera Vojina Pavlovića. Stigli su Marko Simić, Balša Vukotić i Đorđe Šaletić, a Brnović se nada da će uskoro biti još pojačanja. Naročito ako se ima u vidu da se Marković povrijedio, te da je ekipi potreban napadač.

"Znate koliko nas je igrača napustilo i koliko su oni bili bitni za našu igru. Doveli smo pojačanja, Balšu Vukotića još nismo registrovali. Idemo sa starim snagama, pokušaćemo da izbalansiramo tim i da odmorimo neke fudbalere za bitnu utakmicu koja slijedi.

Nakon Jezera slijedi meč sa Santa Kolomom (četvrtak, 21 čas na "DG areni").

"Imamo paklen ritam naredne dvije nedjelje. Svaka tri-četiri dana su mečevi. Povrede su uticale da nemamo veliku rotaciju. Posljednjih dana smo imali nagovještaje da ćemo realizovati transfere, ali nekako je sve to propalo posljednja dok smo bili u San Marinu. Nije lako ni naći pojačanja. Nadam se da ćemo do te evropske utakmice naći jedno pojačanje, ali nije lako."

Fokus ekipe je bio na prolasku prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Sutjeska je izborila prolazak, a nije bez šansi ni protiv Santa Kolome, bez obzira na to što nije previše pokazala protiv ekipe iz San Marina.

"Pokušali smo da ne napravimo veliki pritisak na igrače, ali isto tako jednostavno po rangiranju, po kvalitetu i svemu morali smo da prođemo Kosmos. Moguće da ćemo sada bolje i odigrati kad nismo opterećeni, ali sve ćemo uraditi da prođemo u treće kolo. Imamo ekipu našeg ranga iz Andore, pogledali smo njihov dvomeč sa Penibontom. Mislim da se sa njima može igrati. Bitno je i šta ćemo mi uraditi narednih dana. Trebaju nam pojačanja, uz pojačanja bismo sigurno imali veću šansu da prođemo ovaj dvomeč. Idemo utakmicu po utakmicu. Prvo da pobijedimo Jezero, pa onda da se pripremimo za Santa Kolomu", rekao je Brnović.

Mladi reprezentativac Igor Pajović poručuje da će ekipa u Beranama uraditi sve kako bi na startu osvojila tri boda.

"Trenutno je najbitnije da smo prošli u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Sada smo fokusirani na domaće prvenstvo. Nismo imali vremena za odmor, ali želimo sezonu u domaćem šampionatu da otvorimo pobjedom", kazao je Pajović.

Sutjeska će u ponedjeljak na žrijebu saznati i potencijalnog protivnika u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

Bonus video: