Debitant preokrenuo i slavio protiv Budućnosti na startu 18. izdanja CFL-a, pobjeda Dečića

Budućnost povela preko Grbića, pobjedu Mladosti DG od 2:1 donijeli Došljak i Kolumbijac Rodriges u nastavku. Dečić - Jedinstvo 2:1, Petrovac - Mornar 0:0

31480 pregleda 42 reakcija 41 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Počelo je 18. izdanje Crnogorske fudbalske lige, i to iznenađenjem - pobjedom debitanta u eliti protiv aktuelnog šampiona i rekordera po broju titula.

Mladost DG je preokretom savladala Budućnost na "DG areni" sa 2:1 i najavila da neće biti samo statista u premijernoj sezoni u Meridianbet 1. CFL.

Mladost DG, Fudbaleri Mladosti DG
foto: FSCG

Gosti su poveli u 42. minutu, golom Petra Grbića nakon prodora po lijevoj strani i preciznog udarca, ali je to bilo sve što su uspjeli večeras konkretno da urade.

Velika šansa koju je u finišu prvog dijela za domaće propustio Dušan Vuković bila je najava preokreta u drugom poluvremenu.

Fudbaleri Budućnosti
foto: FSCG

Izjednačenje je stiglo u 12. minutu nastavka, kada je nakon sjajnog prizemnog ubacivanja Aleksandra Vlahovića sa druge stative pogodio Boris Došljak.

Preokret je kompletirao Kolumbijac Faver Rodriges, koji je nakon kornera Vukovića 20 minuta prije kraja bio toliko neometan u šesnaestercu da mu nije bilo teško da glavom efektno pogodi mrežu gola Pavličića.

Mladost DG, Fudbaleri Mladosti DG
foto: FSCG

Prvenstvo je tek počelo, a Budućnost je već u krizi - i to ne samo organizacionoj, već i igračkoj.

Bez trenera (ekipu i dalje vodi Vladan Savić, doskorašnji pomoćnik), bez sportskog direktra, ali i bez uprave kluba, Podgoričani su djelovali bez ikakvog samopouzdanja, što je sve osim dobra najava za meč protiv Struge (srijeda) i gostovanja šampionu Sjeverne Makedonije u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pozdrav 35-godišnjeg Bogdana Milića i 17-godišnjeg Vasilija Adžića
Pozdrav 35-godišnjeg Bogdana Milića i 17-godišnjeg Vasilija Adžićafoto: fscg

Na drugoj strani, velika pobjeda tima Marka Šćepanovića, u premijernom meču u eliti, koja bi timu sa DG arene mogla da bude veliki vjetar u leđa.

Marko Šćepanović
Marko Šćepanovićfoto: FSCG

Dečić je na stadionu OFK Titograda na Starom aerodromu pobijedio Jedinstvo Francu sa 2:1.

Poveli su Tuzani u 16. minutu lijepim golom Draška Božovića.

Fudbaleri Dečića, Draško Božović
foto: FSCG

ali je samo pet minuta kasnije na jednako efektan način uzvratio Armin Bošnjak.

Armin Bošnjak, Fudbaleri Jedinstva
foto: FSCG

Dečić je bio bolji, raznovrsniji, opasniji u napadu, a pobjedu je u 70. minutu donio rezervista Milan Vušurović, udarcem glavom na cenaršut Olivera Šarkića.

Bjelopoljci su u posljednjih 10 minuta imali igrača više, zbog isključenja mladog reprezentativca Andreja Bajovića, ali nisu uspjeli da ugroze gol Tuzana.

Dečić - Jedinstvo, Fudbaleri Dečića
foto: FSCG

Igrača više, i to cijelo drugo poluvrijeme, imao je i Mornar na gostovanju Petrovcu (iskuljučenje Adnana Bašića u 42. minutu), ali nije iskoristio prednost - ostalo je 0:0 u jadranskom derbiju.

Prvo kolo biće kompletirano u nedjelju, utakmicama Rudar - Arsenal (19 h) i Jezero - Sutjeska (20).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: