Budućnost potvrdila: Vratili se Milinković i Delibašić

Mladen Milinković je naslijedio Miodraga Džudovića, a Andrija Delibašić Anta Drobnjaka

22361 pregleda 90 reakcija 22 komentar(a)
Mladen Milinković i Andrija Delibašić, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković i Andrija Delibašić, Foto: FK Budućnost

Dan nakon poraza od Mladosti (2:1) na "DG areni" na startu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige Budućnost je promovisala novog trenera i sportskog direktora.

Kako je najavljeno još prije nekoliko dana riječ je o Mladenu Milinkoviću i Andriji Delibašiću, koji se vraćaju u Podgoricu. Milinković je na klupi naslijedio Miodraga Džudovića, a Delibašić Anta Drobnjaka, koji su otišli nakon ubjedljivog poraza od Brejdablika (5:0) u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona.

Budućnost je na društvenim mrežama okačila video uz opis koji jasno asocira na povratak Milinkovića i Delibašića.

Milinković je vodio Budućnost od 2019. do 2021. godine, kada je ekipa osvojila dvije titule i Kup.

Sa Milinkovićem na klupi Budućnost je dva puta igrala u evropskim takmičenjima. Prvo je 2020. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona poražena od Ludogoreca (3:1), a onda je u kvalfikacijama za Ligu Evrope prvo savladala Astanu (1:0), da bi nakon toga izgubila od Sarajeva (2:1).

Andrija Delibašić
Andrija Delibašićfoto: Telekom 1. CFL/FSCG

Sljedeće godine "plavi" su doživjeli debakl sa četiri teška poraza - dva od Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona (4:0 i 3:1), a onda i od farskog Torshavna (2:0 i 4:0) u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Nakon toga došlo je do rastanka sa Milinkovićem.

Milinković se u Budućnost vratio nakon što je vodio Al-Sahel u Saudijskoj Arabiji, dok je Delibašić bio trener barskog Mornara.

Milinković će na klupi debitovati u srijedu (17) u Sjevernoj Makedoniji na gostovanju Strugi u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Bonus video: