Striković iskoristio poklon: Sutjeska slavila u Beranama

Sutjeska savladala Jezero (1:0) u 1. kolu Meridianbet 1. CFL, jedini gol postigao Vuk Striković

14449 pregleda 6 komentar(a)
Striković, Foto: FSCG
Striković, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske Meridianbet uspješno su večeras otvorili domaći šampionat - rezultatski uspješno, budući da su u Beranama savladali Jezero (1:0), ali igrom nisu oduševili pred naredni evropski meč, u četvrtak (21) na "DG areni" protiv Santa Kolome u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Jedini gol za ekipu Nenada Brnovića nije došao nakon timske akcije, već poslije očajne reakcije posljednje linije Jezera.

Grešku domaćih igrača u 15. minutu iskoristio je Vuk Striković, koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme - golgeter Nikšićana uzeo je loptu, lobovao Kastratovića i postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.

Jezero - Sutjeska
foto: FSCG

Taj jedini gol bio je dovoljan za pobjedu Sutjeske. Nikšićani su kraja meča stvorili samo jednu priliku, ali je u finišu Mesmari šutirao pravo u Kastratovića.

Sa druge strane ni fudbaleri Jezera utakmicu nisu učinili previše zanimljivom. U prvom poluvremenu su, čini se, imali više loptu u posjedu, ali su to bili stihijski napadi i udarci koje je lako zaustavio kapiten Sutjeske Ličina.

Sutjeska u narednom kolu gostuje Mornaru, Jezero gostuje Arsenalu.

Bonus video: