TVP: Ozbiljne indicije da su dva meča LK namještena, jedan od njih je duel Arsenala iz Tivta

TVP tvrdi da su tokom prvog poluvremena - iako je do 35. minuta rezultat bio 0:0 - kladionice primile više od 250.000 eura na igru "2+ gola" tokom prvih 45 minuta. Prvi gol na "DG areni" pao je u 40. minutu, a drugi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena

20001 pregleda 140 reakcija 30 komentar(a)
Sa jednog od mečeva između Arsenala i Alaškerta, Foto: Twitter/Alashkert
Sa jednog od mečeva između Arsenala i Alaškerta, Foto: Twitter/Alashkert

Osim blamaže na debiju na evropskoj sceni, Fudbalski klub Arsenal iz Tivta našao se i na meti ozbiljnih optužbi koje stižu od državne poljske televizije TVP.

Kako navodi novinar tog medija Mateuš Miga, a prenosi poljski portal Sport, postoje ozbiljne indicije da su dva meča 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija namještena, a da je jedan od njih i duel Arsenala protiv jermenskog Alaškerta (1:6).

TVP tvrdi da su tokom prvog poluvremena - iako je do 35. minuta rezultat bio 0:0 - kladionice primile više od 250.000 eura na igru "2+ gola" tokom prvih 45 minuta. Prvi gol na "DG areni" pao je u 40. minutu, a drugi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Kladionice su pokušavale da se zaštite od visokih uplata tokom posljednjih 10 minuta prvog poluvremena, ali neke nisu uspjele da to urade na vrijeme. Kvota u tom trenutku na pojedinima kladionicama za live igru "2+ gola" bila je čak 30.

A sve se nastavilo i u drugom poluvremenu kada su krenule, kako kaže TVP, sumnjive uplate za 5+ i 7+ golova.

"Utakmica je na kraju završena rezultatom 1:6, i to 'na još sumnjiviji način', pošto su gosti postigli dva gola u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena", kaže TVP.

Osim utakmice odigrane na "DG areni" sumnju u namještanje ovaj medij je iznio i za meč RFS Riga - Makedonija Đorče Petrov, ali da su mnogo drastičnije uplate bile na utakmicu Arsenal - Alaškert.

Bonus video: