Budućnost platno beleše... Novi trener - drugačiji šampion u Ohridu?

Kvalifikacije za Ligu konferencija - Budućnost u prvom meču 2. kola gostuje šampionu Sjeverne Makedonije Strugi Trim Lumu na stadionu “Biljanini izvori” (17 h). Povratnik Mladen Milinković neće sjedjeti na klupi, ali bi već današnji meč mogao da pokaže da li će promjene u stručnom štabu donijeti i bolju Budućnost

25218 pregleda 31 reakcija 15 komentar(a)
Sa jučerašnjeg treninga Budućnosti na stadionu “Biljanini izvori”, Foto: FK Budućnost
Sa jučerašnjeg treninga Budućnosti na stadionu “Biljanini izvori”, Foto: FK Budućnost

Tačno mjesec nakon teškog poraza od Brejdablika na Islandu (5:0) u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona, fudbaleri Budućnosti nastavljaju takmičenje u Evropi.

Aktuelni crnogorski šampion danas (17 časova) na stadionu “Biljanini izvori” u Ohridu gostuje Strugi, šampionu Sjeverne Makedonije u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Između dva evropska gostovanja u taboru Budućnosti je bilo turbulentno - otišli su trener i sportski direktor Miodrag Džudović i Anto Drobnjak, a na njihovo mjesto došli Mladen Milinković i Andrija Delibašić, koji su se vratili u Podgoricu.

Milinković danas neće biti na klupi, jer nije registrovan, ali bi već današnji meč mogao da pokaže da li će promjene u stručnom štabu i sportskom sektoru donijeti i bolju Budućnost.

Tim prije, jer i Milinković i Delibašić savršeno poznaju okruženje, kao i jedan dio fudbalera koji su bili tu i prije dvije godine, kada su njih dvojica zajedno sjedjeli na klupi.

Milinković tokom treninga u Ohridu
Milinković tokom treninga u Ohridufoto: FK Budućnost

Budućnost, međutim, nije favorit protiv tima koji u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bio blizu prolaska protiv Žalgirisa (Litvanci slavili u Ohridu preokretom u finišu), ekipe koja je juče u prvom meču 2. kolu igrala 2:2 kod kuće sa Galatasarajem.

Pitaju se, međutim, i Podgoričani, koji će morati da značajno poprave igru u odnosu na gostovanje Brejdabliku, a jednako siromašno izgledala je njihova igra i na startu domaćeg šampionata tokom vikenda (poraz 2:1 od Mladosti DG).

“Bitan meč za nas u Evropi, poslije ne baš najboljeg starta u prvenstvu. Lijepa prilika da krenemo na novi, pozitivan put. Došao je i novi trener, imamo svoje ambicije. Skautirali smo Strugu - radi se o čvrstoj, stabilnoj ekipi, što je pokazala u dvomeču sa Žalgirisom. Mislim da imamo svoje šanse. Trudićemo se da zahtjeve trenera sprovedemo na teren. Mislim da uz pravu timsku igru možemo do povoljnog rezultata pred revanš u Podgorici, gdje će sve biti mnogo lakše”, kazao je u najavi meča vezista “plavih” Miloš Brnović.

Milinković i Delibašić gledali su sa tribina subotnji poraz na “DG areni”, na licu mjesta se uvjerili da ih čeka dosta posla da - za sada sa istim igračkim kadrom - preobraze Budućnost.

“Sigurno da poraz nije lijepo pao. Očekivali smo da startujemo pobjedom. U prvom poluvremenu smo djelovali dobro, a onda se odrazio strah i nesigurnost poslije evropskih utakmica. Treba svih 90 minuta da odigramo 100 odsto da bi rezultat došao. To je dobra lekcija pred naredne mečeve”, dodao je Brnović.

“Plavi” su juče, po izuzetno sparnom vremenu, trenirali na stadionu “Biljanini izvori”, koji nema reflektore, zbog čega je i početak meča zakazan za 17 sati. Velika vrućina ne može da bude izgovor, fudbaleri Budućnosti navikli su na nju i u Podgorici.

“Timska igra će biti presudna, jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata”, kazao je Brnović, koji se ljetos iz Petrovca vratio u Budućnost.

“Što se tiče ekipe i atmosfere - svi momci su me odlično prihvatili. Atmosfera je odlična, samo još to da prenesemo na teren. Mislim da smo sposobni za odbranu titule i da ćemo uz nekoliko pojačanja pokazati da smo najbolji klub”, poručio je Brnović.

Bitnu ulogu u veznom redu imaće i Luka Mirković, jedan od najiskusnijih u taboru Budućnosti. Mirković je poručio da ekipa mora da bude koncentrisana svih 90 minuta, ako želi da ostvari pozitivan rezultat.

“U prvom meču se neće ništa riješiti - fokusirani smo, moramo da budemo koncentrisani. Analizirali smo Strugu. Znamo o kakvom protivniku se radi - čvrsta, iskusna ekipa. Mogu da mijenjaju formacije, uigrani su. Neće biti lako”, rekao je Mirković.

FK Budućnost
foto: FK Budućnost

Sa novim trenerom treba očekivati i drugačiju Budućnost.

“Sa druge strane, došao je novi trener - sve ide svojim tokom. Nadam se da ćemo biti koncentrisani, požrtvovani i željni dokazivanja. Ako budemo pravi, mislim da možemo da izvučemo pozitivan rezultat i da se u revanšu nadamo prolasku u treće kolo. Vezni red će imati važnu ulogu. Svaki pojedinac će morati da da doprinos i izvuče maksimum iz sebe”, poručio je Mirković.

Revanš je u utorak (21 h) u Podgorici.

Bonus video: