Struga za osam godina od osnivanja do Evrope, njen trener samouvjeren: I treba da budemo favoriti protiv Budućnosti

Albanski stručnjak Špetim Duro naglasio i da maksimalno poštuje crnogorskog prvaka

8206 pregleda 1 komentar(a)
Duro sa svojim igračima pred meč sa Žalgirosom, Foto: F.C. Struga (Facebook)
Duro sa svojim igračima pred meč sa Žalgirosom, Foto: F.C. Struga (Facebook)

Struga Trim Lum dolazi iz grada sa jugozapada Sjeverne Makedonije, na sjevernom dijelu Ohridskog jezera - blizu granice sa Albanijom. Stadion “Gradska plaža”, kapaciteta 800 mjesta, ne zadovoljava evropske standarde, zato će biti domaćin u obližnjem Ohridu.

Striga Trim Lum je tipična balkanska priča - klub je osnovan prije samo osam godina i probijao se munjevitom brzinom, za samo četiri godine je od četvrtog stigao do elitnog ranga makedonskog fudbala, prošlog ljeta je debitovao u Evropi (ispadanje od letonske Lijepaje u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija), a u maju je osvojio titulu.

U Makedoniji se “vrte” šampioni, Stuga je četvrti različiti u posljednje četiri godine (nakon Vardara, Škendije i Škupija).

Gro ekipe čine makedonski fudbaleri, tu su i tri Albanca, jedan Srbin i jedan Nigerijac. Najopasniji je iskusni, 36-godišnji napadač Besart Inrahimi, najbolji strijelac makedonskog šampionata prošle sezone.

Trener je Albanac Špetim Duro, koji je prihvatio ulogu favorita, naročito nakon, kako je istakao, “nepravednog ispadanja od Žalgirisa”.

“Pet minuta nas je dijelilo od snova i to nas je jako zaboljelo. Fizički nismo imali problema, gledali smo da se oporavimo psihički. Imamo maksimalno poštovanje za Budućnost, jer je to tim sa tradicijom u Crnoj Gori, tim koji ima istoriju i koji je odigrao stotine međunarodnih utakmica. U pitanju je jedna od najboljih ekipa iz Crne Gore, šampion, tako da je naše poštovanje prema Budučnosti maksimalno, kazao je Duro.

Ipak...

“Drago mi je da jedna mlada ekipa, kao što je naša, nakon dvije dostojanstvene utakmice protiv Žalgirisa slovi kao favorit. Istina je da treba da budemo favoriti, posebno gledajući učinak u oba meča protiv Žalgirisa”.

Bonus video: