Najskuplji engleski fudbaler: Ne sudite mi poslije dvije sedmice

"To je cijena koja je sada vezana uz mene, ali samo pokušavam da igram fudbal i uživam. Ne želim da vršim dodatni pritisak na sebe - to što sam i dovelo me ovdje"

5645 pregleda 1 komentar(a)
Novi tandem Arsenala na sredini: Rajs i Edegord, Foto: Reuters
Novi tandem Arsenala na sredini: Rajs i Edegord, Foto: Reuters

Momak od 105 miliona funti Deklan Rajs zamolio je navijače svog novog kluba Arsenala da mu ne sude poslije samo nekoliko utakmica u dresu "tobdžija".

Engleski reprezentativac koji je na "Emirejts" stigao ovog ljeta i postao najskuplji fudblaler te zemlje u istoriji, dobro zna da su očekivanja ogromna od igrača koji dolazi za tako veliki novac.

"To je cijena koja je sada vezana uz mene, ali samo pokušavam da igram fudbal i uživam. Ne želim da vršim dodatni pritisak na sebe - to što sam i dovelo me ovdje. I to se neće promijeniti ni u Arsenalu. I dalje ću da radim stvari koje sam radio i koje su me dovele do Arsenala", poručio je Rajs u intervjuu za ESPN.

Smatra i da u fudbalu nije teško boriti se sa pritiskom.

"To je lako, samo treba da smo otvoreni da uvijek učimo i da se usavršavamo", kaže Rajs.

Na kraju je želio da priču o novcu skrajne u drugu stranu.

"Nadam se da će mi suditi na kraju, u Arsenal sam došao jer želim da budemo uspješni i klub i ja", zaključio je Rajs.

Prije njega najskuplji engleski fudbaler bio je Džek Griliš, za kojeg je Mančester siti platio 100 miliona funti Aston Vili, dok je najskuplje pojačanje Arsenala bio Nikolas Pepe (72 miliona) koji se baš i nije proslavio u dresu "tobdžija".

Bonus video: