Brnović pred Santa Kolomu: U Andori će se sve rješavati; Ličina: Ne razmišljamo o AZ Alkmaru

Sutjeska sjutra (21) na "DG areni" dočekuje Santa Kolomu u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

9472 pregleda 7 komentar(a)
Suad Ličina, Foto: FSCG
Suad Ličina, Foto: FSCG

Nakon eliminacije Kosmosa prvom kolu kvalifkacija za Ligu konferencija, fudbalere Sutjeske očekuje dvomeč sa najtrofejnijim klubom iz Andore - Santa Kolomom.

Iako najtrofejniji klub, Santa Koloma je prošle sezone završila na trećem mjestu u domaćem šampionatu, a učešće u Evropi je izborila zahvaljujući plasmanu u finale Kupa, gdje je poražena od Inter Eskaldesa, koji je kroz ligu izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Prije tri godine Santa Koloma je ostala u lijepom sjećanju drugom crnogorskom klubu - Iskri. Tim iz Danilovgrada je u Andori igrao prvu evropsku utakmicu u istoriji i nakon penala prošao u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. I Nikšićani se nadaju da će nakon ovog dvomeča moći da se pohvale da su izbacili Santa Kolomu, a da li će u tome uspjeti moglo bi da se nagovijesti sjutra (21) kada je na "DG areni" prva utakmica. Tim iz Andore je u prvom kolu bio bolji od velškog Penibonta.

„Za razliku od Kosmosa, Santa Koloma je klub koji redovno učestvuje u evropskim takmičenjima. Nikada nisu prošli u drugo kolo i daćemo sve od sebe da tako bude i ovog ljeta. Ne smijemo da ih potcijenimo – u pitanju je iskusna ekipa koja u svojim redovima ima fudbalera, koji su igrali špansku Primeru i Segundu", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Nenad Brnović.

Nakon Kosmosa, Sutjeska je domaći šampionat otvorila pobjedom nad Jezerom (1:0) u Beranama, ali igrom na početku sezone nije oduševila. "Plavi" moraju da ostave mnogo bolji utisak, ako žele da nastave takmičenje u Evropi.

"Svjesni smo da u prethodna tri meča nismo igrali najbolje, ali vjerujem da će igrači dati maksimum. Najbitnije je da smo napravili pozitivan rezultat. Imamo dvije pobjede i jedan remi, sigurno da će nam to podići samopouzdanje uprkos velikim problemima sa povredama. Pokušaćemo da u prvom meču napravimo pozitivan rezultat, ali smo svjesni da će se u Andori sve rješavati."

Brnović neće moći da računa na povrijeđene Vladana Giljena i Boža Markovića, Balša Vukotić još nije registrovan, dok će Anto Babić biti u protokolu, nakon što je zbog povrede propustio početak sezone.

„Babić će biti u protokolu. Nećemo forsirati, ako budemo morali nešto da mijenjamo pustićemo ga da igra. U suprotnom, sačekaćemo ga do naredne utakmice da se potpuno oporavi. Nadam se da će igrati u revanšu. Još nismo registrovali Vukotića, od ranije nema Giljena i Markovića. Narednih dana očekujem da ćemo uspjeti da završimo neki transfer. Ali, fokus je na meču sa Santa Kolomom."

Ako se plasira u treće kolo Sutjeska će igrati sa prošlogodišnjim polufinalistom ovog takmičenja AZ Alkmarom.

"Nemamo baš mnogo informacija o Santa Kolomi. Nadam se da će naša igra biti dobra i da će to uticati na ishod ovog dvomeča, koji će nam sigurno poslužiti da popravimo utisak – kako igrački, tako i rezultatski. Ne razmišljamo o AZ Alkmaru. Fokusirani smo na Santa Kolomu, a ako prođemo u treće kolo, onda ćemo na vrijeme razmišljati o Holanđanima", rekao je golman "plavih" Suad Ličina.

Bonus video: