Izdanje i igra ispod svakog nivoa, rezultat aktivan: Budućnost minimalno poražena u Ohridu

Budućnost izgubila od Struge (1:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

24821 pregleda 132 reakcija 58 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Fudbaleri Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti rezultatski su dobro prošli u Ohridu - crnogorski šampion je izgubio od Struge (1:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ali ima aktivan rezultat pred revanš u Podgorici. A u revanšu igra mora biti na daleko većem nivou, ako "plavi" žele da dođu u situaciju da se nadaju plasmanu u naredno kolo.

Crnogorski šampion je ponovo razočarao, za 90 minuta nije šutnuo u okvir gola i nije stvorio ozbiljniju priliku, za razliku od domaćina koji može da žali za propuštenim šansama.

"Plavi" u prvom poluvremenu nijesu imali rješenja za ofanzivce Struge, prednjačio je veteran, 36-godišnji Ibraimi, koji je i postigao jedini gol, nakon kardinalne greške Dakića.

Budućnost
foto: Sofascore

Prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji Struge i Ibraimija, koji je prijetio i sa lijeve i sa desne strane. Već u sedmom minutu ofanzivac makedonske ekipe je šutirao, ali je u posljednjem trenutku uklizao Adžić i otklonio opasnost.

Pet minuta kasnije Pavličić je dobro reagovao nakon udarca Radeskog sa oko 16 metara, da bi u 21. minutu Ibraimi pogodio stativu.

Napadači Struge su konstantno bili prijetnja po gol Budućnosti, u 26. minutu je pokušao Bojku, a onda je u 30. minutu Struga povela. Dakić je pogriješio, a Radeski uposlio Ibraimija, koji je savladao Pavličića.

Nije se Ibraimi zadovoljio jednim golom - pokušao je u 34. minutu, potom i minut kasnije nakon još jedne greške Dakića, ali se mreža Budućnosti više nije tresla.

Već u prvom poluvremenu klupa Budućnosti je potegla za izmjenom (novi trener Mladen Milinković nije mogao da vodi tim, bio je na tribinama), umjesto Dakića je ušao vezista Dašić, na mjestu štopera zaigrao je Sekulović.

Podgoričani su se donekle stabilizovali u nastavku, ali opet nisu uspjeli ništa da urade pred protivničkim golom, niti da naprave neku smiljenu akciju.

Drugo poluvrijeme počelo je šansom za Bojkua, nakon greške Dašića, a do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja.

U pauzi između dva poluvremena, igrači Budućnosti su morali na raport i kod navijača koji su doputovali u Ohrid. Ne dešava se često da igrači na poluvremenu idu na raport kod navijača...

Revanš je u utorak (21) u Podgorici. U evropskim takmičenjima već treću sezonu ne važi pravilo gola u gostima, što Milinkovićevom timu ide na ruku nakon ovakvog poraza, ali mnogo će toga u igri Budućnosti morati da se promijeni.

I to za samo pet dana - pitanje je ima li crnogorski šampion kvalitet da to uradi? Dosadašnja izdanja, od Islanda, preko poraza od Mladosti DG na startu domaćeg prvenstva, pa sve do dašanjeg, ne daju ama baš nikakvog razloga za optimizam.

Milinkoviću će, stiče se utisak, za prolaz trebati "čarobni štapić", ali dok igra traje, traje i nada, a fudbaleri Budućnosti moraju da vjeruju, ali i da zasluže sreću.

Do sada to nisu uradili...

STRUGA - BUDUĆNOST 1:0

Ohrid - Stadion “Biljanini izvori”. Sudija: Artjom Kučin (Kazahstan). Strijelac: Ibraimi u 30. minutu. Žuti kartoni: Bojku, Tairi, Ibraimi (Struga), Brnović, Gašević, Grbić (Budućnost).

Struga: Kuševski - Neziri, Radić, Krivanjeva, Malići (85. Ukpa), Bojku, Tairi (46. Kasami), Mazrekaj (79. Zguro) - Šhabani, Ibraimi (79. Jarović), Radeski (85. Jahja).

Budućnost: Pavličić - Ignjatović, Dakić (38. Dašić 38), Vl. Adžić, Gašević - Mirković, Brnović (90+5. Va. Adžić), Sekulović - Grbić (71. Novović), Almeida, Sekulić (71. Perišić)

Bonus video: