Kljajević: Raduje me mladost Sutjeske; Nikolić: Dobar rezultat, mogli smo i ubjedljivije da pobijedimo

Sutjeska sinoć savladala Santa Kolomu (2:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

2236 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Sutjeske nakon gola, Foto: FK Sutjeska
Slavlje fudbalera Sutjeske nakon gola, Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske savladali su sinoć Santa Kolomu (2:0) i napravili prvi korak ka plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ekipa Nenada Brnovića na startu je preživjela neke šanse gostujuće ekipe, a onda postigla gol preko Đorđa Šaletića, da bi tačku na pobjedu stavio Vuk Striković. Između dva pogotka aktuelni osvajač Kupa je imao dobre šanse preko Marka Matanovića i Dragana Grivića, rezultat je mogao da bude i ubjedljiviji, ali su i sa ovih 2:0 u Nikšiću zadovoljni.

"Moramo da budemo zadovoljni. Očekivali smo da će nam biti lakše protiv ekipe, koja neće samo da se brani. To smo i pokazali - u taktičkom, defanzivnom dijelu smo dobro odgovorili, dobro smo ih skautirali. Mi imamo jedan ružan manir, da potcijenimo svaku - da kažemo da su to konobari. Vidjeli ste da je Santa Koloma taktički i tehnički dobra ekipa, sastavljena od igrača iz španske druge i treće lige. Mene raduje ova mladost Sutjeske. Moramo biti zadovoljni rezultatom. Mislim da smo nagrađeni za požrtvovanost i hrabrost", rekao je nakon meča za RTCG asistent u stručnom štabu Nenada Brnovića, Nemanja Kljajević.

Revanš je narednog četvrtka. Ako sačuva prednost, Sutjesku očekuju mečevi sa AZ Alkmarom.

"Napravili smo dobar rezultat. Utakmica nije bila laka. Imali smo problema u uvodnoj fazi utakmice, oni su stvorili par prilika. Kako je utakmica odmicala polako smo sticali sigurnost, postigli gol na vrijeme, mislim da smo brzo poslije prvog mogli i drugi da postignemo, ali nismo imali sreće. U drugom dijelu smo igrali toplo-hladno. Mislim da smo zasluženo slavili, mogli i ubjedljivije, ali ne treba se žaliti. Okrećemo se revanšu i da završimo posao u Andori”, kazao je Jovan Nikolić.

I Nikolić je, poput Kljajevića govorio o mladim igračima Sutjeske.

“Sutjeska ima budućnost u u mladim momcima. Drago mi je da su baš oni prelomili meč. Treba da budu nosioci ove ekipe i crnogorskog fudbala i tako treba da nastave."

Bonus video: