Jedinstvo „mjerka” bodove u derbiju sjevera

Večeras dvije utakmice 2. kola Meridianbet 1. CFL: Petrovac čeka Mladost Lob.bet, Jedinstvo Franca sa Rudarom

7059 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Jedinstva, Foto: FSCG
Fudbaleri Jedinstva, Foto: FSCG

Utakmicama drugog kola, danas i sjutra se nastavlja takmičenje u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Kolo ovog vikenda neće biti kompletirano, s obzirom na to da je još ranije odložen meč između Budućnosti i Dečića, jer Podgoričani već u utorak, protiv Struge, igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

U subotu su na programu dvije utakmice - Petrovac igra protiv novog prvoligaša, Mladosti Lob.bet, dok je Jedinstvo Franca domaćin Rudaru.

Petrovčani žele prvu pobjedu, nakon remija bez golova sa Petrovcem kod kuće prošlog vikenda, ali je rival iz Donje Gorice, debitant u eliti, trijumfom protiv Budućnosti na premijeri pokazao da će biti tvrd orah za sve rivale.

“Mislim da smo favoriti protiv novog prvoligaša, ali je prvo kolo pokazalo da će i ove godine takmičenje biti neizvjesno do samog kraja”, poručio je trener Petrovca Dušan Ivanović, prenosi RTV Budva.

Jedinstvo Franca je i pored poraza od Dečića u prvom kolu (2:1), barem po broju stvorenih šansi, pokazalo da će i ove sezone imati šta da pokaže. U Bijelo Polje, u derbiju sjevera, stiže Rudar, koji je poražen kod kuće prošle nedjelje od Arsenala, minimalno 1:0.

“Očekujemo pobjedu, jer da bismo ispunili cilj - opstanak u ligi, one su nam potrebne. Ne sumnjam da ćemo dobiti Rudar ukoliko odigramo kao u pola sata prvog poluvremena meča sa Dečićem. Tada smo dali gol i imali šansi da povedemo protiv individualnim kvalitetom najbolje ekipe u ligi. Rudar je drugačiji u odnosu na prošlu sezonu, mlada je ekipa. Poštujemo ih, kao i način na koji radi Nedeljko Vlahović, ali smatram da smo favoriti i nadamo se prvoj pobjedi - kazao je trener Jedinstva Vuko Bogavac.

U nedjelju se igraju dva meča - nakon pobjede nad Santa Kolomom u Evropi, fudbaleri Sutjeske u Baru igraju protiv Mornara, dok će Arsenal ugostiti Jezero. U Kotoru, jer stadion u Tivtu još šeka na prvoligaški debi.

Parovi 2. kola - subota

Petrovac - Mladost (20 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Jedinstvo - Rudar (20.30)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

Nedjelja

Mornar - Sutjeska (20)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Arsenal - Jezero (20.30)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Budućnost - Dečić (odloženo)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: