Mečevi s Alkmarom mogli bi da nam promijene karijeru

Fudbaleri Sutjeske Đorđe Šaletić i Vuk Striković golovima srušili Santa Kolomu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija i približili svoj tim mega-sudaru sa holandskim AZ Alkmarom u trećoj rundi

5958 pregleda 14 komentar(a)
Đorđe Šaletić proslavlja gol, Foto: FK Sutjeska
Đorđe Šaletić proslavlja gol, Foto: FK Sutjeska

Posljednji put u trećoj rundi nekog evropskog takmičenja Sutjeska Meridianbet je igrala prije četiri godine. Bilo je to istorijsko ljeto kraj Bistrice - nakon senzacionalne eliminacije Slovana u prvom kolu, Sutjeska je poražena od APOEL-a u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je takmičenje nastavila u Ligi Evrope, gdje je bolji bio Linfild iz Sjeverne Irske.

UEFA je u međuvremenu uvela Ligu konferencija, koja broji svoju treću sezonu, a Nikšićani su se kandidovali da postanu prvi crnogorski tim koji će se dočepati trećeg kola najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

Tim Nenada Brnovića je u četvrtak, u prvom meču drugog kola, savladao na “DG areni” Santa Kolomu iz Andore sa 2:0 i napravio krupan korak ka narednoj fazi. A tamo čeka AZ Alkmar, dvostruki šampion Holandije.

Sutjeska je zasluženo pobijedila Santa Kolomu, mogla je i ubjedljivije, ali i ova dva pogotka mogla bi da budu dovoljna pred revanš na Pirinejima. A da revanš bude mirniji pobrinuli su se Đorđe Šaletić i Vuk Striković, strijelci na “DG areni”, koji za “Vijesti” sumiraju utiske nakon prvog meča.

- Mogli smo ubjedljivije da pobijedimo. Bila je teška utakmica. Vidjeli smo da su organizovana ekipa, da imaju određeni kvalitet. Sada smo bolje upoznati sa njima, znamo šta nas očekuje u revanšu. U Andori se nećemo braniti, igraćemo kao da je 0:0. Pokušaćemo da postignemo gol, privedemo ovaj dvomeč kraju i plasiramo se u treće kolo - kazao je Šaletić.

Šaletić je ovog ljeta iz Iskre stigao u Nikšić, protiv Santa Kolome prvi put bio u startnoj postavi i prvi put na terenu proveo 90 minuta.

- Zadovoljan sam kako sam igrao. Mislim da sam opravdao očekivanja - i ja i moji saigrači. Postigao sam gol u Evropi, što mi mnogo znači za sampouzdanje pred nastavak sezone. Nadam se da ću nastaviti da postižem, ali i da namještam golove. Momci su me prihvatili, osjećam se kao kod kuće. Prava je ekipa. Nadam se da ćemo na kraju sezone osvojiti duplu krunu - poručio je mladi fudbaler.

Ako se plasira u treće kolo, Sutjeska će igrati sa AZ Alkmarom. Šaletić ističe da je rano da ekipa razmišlja o Holanđanima, dok njegov saigrač Striković poručuje da bi te utakmice, ako do njih Sutjeska dođe, mogle svima da promijene karijeru.

- Svakako da nam je potencijalni dvomeč sa AZ Alkmarom veliki podstrek. Te utakmice bi mogle svima da promijene karijeru, ostale bi nam u sjećanju. To je san svakog fudbalera. Normalno je da nam je to u podsvijesti, naročito poslije ovog prvog meča sa Santa Kolomom.

Napadač “plavih” ističe da je Santa Koloma kvalitetnija od Kosmosa, kojeg je Sutjeska eliminisala u prvoj rundi.

- Od starta smo djelovali smireno. Prijao nam je stil igre Santa Kolome, imali smo više prostora da pokažemo svoj kvalitet. Mislim da smo odigrali dobar meč. Sa druge strane i protivnik je djelovao dobro, ne smijemo da ga potcijenimo. Santa Koloma je kvalitetnija od Kosmosa. Dobili smo rutinski, rezultat nam mnogo znači pred revanš - smatra Striković.

Striković na utakmici sa Jezerom
Striković na utakmici sa Jezeromfoto: FSCG

A u revanšu se Sutjeska neće braniti.

- U svaki meč ulazimo sa željom da pobijedimo. Santa Koloma mora da juri rezultat, igra kod kuće, očekujem otvoren meč. Mi imamo povoljan rezultat i mislim da će u revanšu sve da bude kako treba.

Striković je odlično startovao, prije Santa Kolome zatresao je mrežu Jezera u Meridianbet 1. CFL.

- Tu sam da radim, da budem profesionalac. Svakako da sam zadovoljan što sam postigao dva pogotka na startu sezone. Moram da budem profesionalan i da odgovorim na svaki zahtjev koji pred mene postave trener i stručni štab.

Bonus video: