Dečić misli na budućnost, Bajoviću novi trogodišnji ugovor

Bajović (20) je jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera, i ovog ljeta su se za njega interesovali timovi iz inostranstva

9215 pregleda 9 komentar(a)
Andrej Bajović u skoku, Foto: FSCG
Andrej Bajović u skoku, Foto: FSCG

Mladi crnogorski reprezentativac, 20-godišnji Andrej Bajović, potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa Dečićem, čiji dres nosi već drugu sezonu.

Bajović je došao u Dečić iz Podgorice, za koju je odigrao dvije sezone, debitovao u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi još kao 17-godišnjak.

"Zadovoljan sam u Dečiću, mislim da nosim dres trenutno najboljeg kluba u Crnoj Gori. Odlično se osjećam u Tuzima, uprava je super-koretna prema meni, sve je maksimalno ispoštovala, a novi sportski direktror Fatos Bećiraj mi mnogo pomaže savjetima. Imam i fenomenalan odnos sa trenerom, naravno i saigračima. Zato nije bilo razloga da ne prihvatim novi ugovor, kojim je i klub pokazao da vjeruje u mene, što mi jako prija", kazao je mladi vezista.

Bajović je jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera, igrao je i za kadetsku i za omladinsku reprezentaciju, a njegov početak priče u mladoj selekciji, u martu ove godine, obilježila su dva sjajna gola Albaniji pod Goricom u prijateljskom meču.

Karakterisike modernog veziste, ali i učinak na terernu, Bajovića su već ovog ljeta preporučil pojedinim evropskim klubovima, interesovali su se timovi iz Mađarske, Norveške, Češke, ali ima vremena za inostrani transfer, smatra on.

"Sada mi je isključivi cilj da ostavim pečat u Dečiću, da ostvarim uspjeh. Nadam se da ćemo već ove sezone osvojiti trofej, prvi u istoriji kluba. Prošle sezone smo odlično počeli, a onda pali. Iza nas je, međutim, veliko iskustvo i vjerujem da smo naučili lekciju. Sa timom koji imamo ove sezone, uz nekoliko dobrih pojačanja koja su stigla, vjerujem da smo sposobni da idemo do samog kraja, na oba fronta", zaključio je Bajović, koji je prošle sezone na 26 mečeva za Dečić u Meridianbet CFL postigao dva gola.

Novu je, međutim, otvorio crvenim kartonom protiv Jedinstva, pa ga neće biti na naredna dva meča.

"I to isključenje je lekcija za mene, da motiv i energiju koje imam usmjerim na pravi način".

Bonus video: