Tumbaković: Imamo veće šanse od Danske za drugo mjesto

"Svjesni smo da rezultat ovog meča može da utiče na ishod kvalifikacija i tako mu pristupamo", rekao je Tumbaković, koji je kazao da zna tim, ali ga, po običaju, nije saopštio
4 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2017. 15:55h

Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković održao je pres-konferenciju u Astani, uoči sjutrašnjeg meča u kvalifikacijama za Mundijal, protiv Kazahstana.

U razgovoru za kazahstanskim novinarima kazao je da vjeruje da Crna Gora može do drugog mjesta u grupi i plasmana u baraž.

"Došli smo blizu kraja kvalifikacija. Pred nama su još mečevi u septembru i oktobru. Mislim da imamo veće šanse od Danske. Pokušaćemo da odigramo maksimalno profesionalno mečeve sa Kazahstanom i Rumunijom", kazao je Tumbaković, prenose kazahstanski mediji.

Crna Gora i Danska dijele drugo mjesto u grupi, sa šest bodova manje od lidera Poljske.

Na pitanje da li Crna Gora može da potcijeni sjutrašnjeg protivnika, s obirom na to da je u prvom meču ostvarila ubjedljivu pobjedu, Tumbaković je odgovorio:

"Mi smo na svakom meču maksimalno profesionalni. Radimo na tehničkim i taktičkim detaljima, spremamo se za svakog rivala, i poštujemo svakoga. Svjesni smo da rezultat ovog meča može da utiče na ishod kvalifikacija i tako mu pristupamo", rekao je Tumbaković, koji je kazao da zna tim, ali ga, po običaju, nije saopštio.

Tumbaković je kazao da selekcija Kazahstana u posljednje vrijeme, nakon promjene trenera, igra sve bolje...

"Gledali smo sve utakmice Kazahstana, a primjetno je da ekipa od dolaska novog trenera igra bolje. Vidjećemo u kakvom će sastavu igrati. Možda bude iznenađenja, znam samo da neće biti kapitena Islamhana", kazao je Tumbaković.

Stefan Savić je gostovao u Astani, prije dvije godine sa Atletikom. Meč Lige šampiona je završen 0:0.

"Bio je to težak meča, imali smo problem zbog podloge na kojoj se igrala utakmica. Možda je to prednost domaćina, ali mi smo odlučni da ostvarimo pobjedu sjutra", kazao je Savić.

Galerija

Bonus video: