Kombinovanoj Sutjesci bod u Baru, Arsenal sa igračem manje izvukao remi protiv Jezera

Nikšićani odigrali neriješeno protiv Mornara, pobjednika nije bilo ni u Kotoru

24647 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 30.07.2023. 23:11h

Trener Sutjeske Meridianbet Nenad Brnović je u 2. kolu protiv Mornara izveo kombinovani sastav, odlučio da odmori neke igrače pred revanš meč drugog kola kvalifkacija za Ligu konferencija sa Santa Kolomom, ali se to na kraju nije isplatilo.

Sutjeska je u Baru osvojla bod (1:1), tako je propustila priliku da se eventualnim trijumfom osamostali na vrhu tabele. Mornar je na poluvremenu vodio golom Aleksandra Vujačića, a bod aktuelnom osvajaču Kupa donio je mladi Petar Aničić na asistenciju Marka Matanovića.

Prvu šansu na utakmici imali su gosti, kada je Dušan Vuković probio sa lijeve strane, šutirao, a njegov udarac odbranio Stefan Popović. Potom je na drugoj strani neprecizan bio Velimir Ljutica, a onda je u 23. minutu Mornar stigao do vođstva - Marko Ćetković se spetljao, lopta došla do Demira Škrijelja, koji je uposlio Vujačića.

Minut nakon primljenog pogotka Sutjeska je uzvratila, a Vuković pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, da bi u finišu prvog poluvremena probao i Dragan Grivić...

U nastavku je Sutjeska bila opasnija, ušli su Vuk Striković, Đorđe Šaletić i Srđan Krstović, a prve minute ove sezone dobili su Anto Babić, koji se oporavio od povrede, te Balša Vukotić koji je stigao u Nikšić upravo iz Mornara. Mogla je Sutjeska do preokreta, ali su šanse propuštali Aničić, Striković i Vuković.

A u Kotoru je Jezero propustilo veliku šansu da dođe do prve pobjede.

Plavljani su vodili 2:1 protiv Arsenala, desetak minuta prije kraja imali i igrača više, a Tivćani su potom dočekali poklon-penal iz kojeg je Boban Đorđević u 91. potpisao remi - 2:2.

Prvi gol je pao već u 4. minutu kada je Japanac Senaga Naoki iskoristio lošu komunikaciju odbrane Arsenala i matirao Dušana Puletića.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, samo šest minuta.

Sada je defanziva Jezera očajno reagovala, a Vladimir Kašćelan ušao u kazneni prostor iz drugog plana i volej udarcem pogodio za 1:1.

Nakon dvije velike prilike gostiju u nastavku, treća je bila talična - Alden Škrijelj je dočekao loptu na drugoj stativi, proslijedio je do Balše Toškovića koji je rutinski realizovao zicer sa pet metara...

Djelovalo je da će se Arsenal teško vratiti u utakmicu, ali je Đorđević drugim pogotkom u sezoni učinio da njegov tim izbjegne prvi poraz, nakon što je na premijeri slavio u Pljevljima protiv Rudara.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: