Sa četiri godine se borio za život, 24 kasnije donio Atletiku dugo čekanu titulu: Godin u suzama završio karijeru

U godinama nakon titule osvojene 2014. naš Stefan Savić je stigao u Atletiko i u tandemu sa Godinom napravio prve korake ka velikoj karijeri u Madridu

10967 pregleda 30 reakcija 3 komentar(a)
Godin, Foto: Shutterstock
Godin, Foto: Shutterstock

Bio je heroj iz sjenke, a nekako u sjenci i bez spektakularnog oproštaja otišao je u fudbalsku penziju...

Dijego Godin, urugvajski štoper i legenda Atletiko Madrida, završio je igračku karijeru u 37. godini.

Momak, koji je odigrao 627 profesionalnih utakmica, postigao 38 golova i osvojio 10 titula, od fudbala se oprostio u dresu argentinskog Veleza.

"Možda djeluje iznenađujuće, jer sam zdrav, ali sada imam druge prioritete u životu. Nedavno sam postao otac, sada želim da se odmorim i uživam u nekim drugim stvarima", rekao je Godin za jednu od argentinskih televizija, prenosi Rojters.

Prisjećajući se karijere Godin je u suzama govorio...

"Kako bih mogao da zaboravim bilo koji klub za koji sam igrao - od Sera i Nacionala u Montevideu, preko Viljarela i Atletiko Madrida, do Intera, Kaljarija, Atletiko Mineira i sada Veleza", rekao je Godin.

Ipak, jedan klub je bio poseban.

"Atletiko Madrid je klub za koji sam počeo da navijam, tamo sam proveo najbolje godine i uvijek ću se identifikovati sa tim klubom", rekao je Godin.

U maju 2014. Godin je zavijek urezao svoje ime u srca navijača Atletiko Madrida. Igralo se posljednje kolo La lige, "kolćonerosima" je bio potreban bod sa "Nou Kampa" da osvoji titulu, Barseloni je pobjeda donosila krunu.

Barsa je nakon pogotka Aleksisa Sančesa išla ka peharu, a onda je Godin postigao gol za 1:1 i titulu koja se u crveno-bijelom Madridu čekala dugih 18 godina.

A, 24 godine ranije DIjego je i kao četvorogodišnjak pokazao da je rođeni borac. Tokom jednog izleta sa porodicom upao je u rijeku, ali iako prije toga nije naučio da pliva, uspio je da se izvuče i preživi.

Bila je to njegova prva i najznačajnija pobjeda od mnogih koje su kasnije uslijedile.

Sa Atletikom je osim titule osvojio i dvije Lige Evrope, dva Superkupa Evrope, Kup kralja, Superkup Španije, a dva puta je sa "kolćonerosima" stizao do finala Lige šampiona, gdje su bolno poraženi od najvećeg rivala Reala.

U godinama nakon pomenute titule naš Stefan Savić je stigao u Atletiko i u tandemu sa Godinom napravio prve korake ka velikoj karijeri u Madridu.

Za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 161 utakmicu, osvojio je Kopa Ameriku 2011, a godinu ranije sa svojom zemljom je stigao i do polufinala Svjetskog prvenstva.

Bonus video: