Grbić: Dosta je bilo blamaže, moramo napokon u pravom svjetlu da se predstavimo pred našim navijačima

Budućnost u revanš meču 2. kola kvalifikacija pred svojim navijačima napada Strugu i juri "minus jedan" iz prvog meča, utorak od 21h

22576 pregleda 76 reakcija 18 komentar(a)
Grbić i Milinković na današnjem presu, Foto: FK Budućnost
Grbić i Milinković na današnjem presu, Foto: FK Budućnost

Brejdablik dvije godine zaredom, ranije Torshavn, HJK Helsinki, Spartaks Jurmala... Godine prolaze, a naš najveći fudbalski klub uglavnom se od Evrope opraštao nakon teških poraza od ekipa koje su daleko od jakih klubova.

Vrijeme je da Budućnost to prekine, poručio je iskusni Petar Grbić, pred sjutrašnji (utorak, 21h) revanš pod Goricom protiv Struge u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Moramo da pokažemo da smo domaćini, moramo napokon da se u pravom svjetlu predstavimo pred našim navijačima i cijelom crnogorskom javnošću... Mislim da je dosta bilo i blamaže i svega. Moramo da damo maksimum, a mislim da ako tako bude da će to prepoznati i navijači i javnost", poručio je na današnjem presu Grbić.

Za prolazak dalje i mečeve sa boljim iz duela Nju Seints (Vels) - Svift Hesper (Luksemburg) "plavima" je potrebna pobjeda od dva gola razlike, nakon što je tim iz Sjeverne Makedonije slavio u Ohridu sa 1:0.

"Naravno da vjerujemo u prolazak - uvijek govorim da nisam vjerovao u sebe i saigrače možda se ne bih ni bavio ovim sportom", jasan je Grbić.

Ipak, zna da neće biti lako.

"Neće biti nimalo lako, imaju nekoliko iskusnih i izvanrednih igrača, ali pred našom publikom - koju očekujem u velikom broju - i za pet dana uigranijom ekipom očekujem povoljan rezultat i prolazak dalje", smatra Grbić.

Potrebna su dva pogotka, ali...

"Treba da budemo strpljivi - i jedan gol nam donosi produžetke, ne treba da jurimo glavom bez obzira. Treba da igramo drugačije u odnosu na prvi meč, agresivnije i da ih, kako namje trener rekao i pred prvu utakmicu, ne pustimo da se razigraju. Mislim da nam se nakon toga otvaraju neke velike šanse za dalje", istakao je Grbić.

Milinković: Rezultat je aktivan, ali je i u minusu...

Crnogorski šampion pokušaće sjutra da tek treći put u istoriji da dođe do 3. kola nekog evropskog takmičenja.

"Jako bitna utakmica - za klub i za sve nas koji smo dio njega. Obično evropske utakmice određuju putokaz u daljem toku prvenstva, ne samo nama nego i mnogim drugim klubovima", poručio je trener Mladen Milinković.

Milinković
Milinkovićfoto: FK Budućnost

U Ohridu je upisan poraz, ali rezultat je i dalje aktivan...

"I nakon prve utakmice sam rekao da nam daje nadu da možemo da izborimo plasman u sljedeće kolo", dodao je Milinković.

Međutim...

"Rezultat je u minisu i moramo da postignemo minimum jedan gol kako bismo izjednačili i drugi za plasman", istakao je.

I šef struke "plavih" smatra da je važno biti smiren...

"Treba dosta strpljenja, jer šta god ljudi mislili Struga ima kvalitet, ima nekoliko igrača koji su igrali na vrhunskom nivou".

Prednost Budućnosti bi bila...

"Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, a mnogi njihovi igrači nisu naučili da igraju u takvoj atmosferi. Nadam se da naši igrači neće podleći atmosferi i da će izdržati pritisak koji objektivno postoji", kaže Milinković, koji će sjutra sa klupe predvoditi "plave" nakon što je zbog administrativnih razloga preskočio prvi meč.

Za meč sa Strugom neće moći da računa na napadača Balšu Sekulića i dva najsvježija pojačanja - Milana Vukotića i Adnana Orahovca.

Bonus video: