Završen još jedan transfer: Mane u Al-Nasru

Senegalski napadač je potpisao ugovor do 2027. godine

5741 pregleda 1 komentar(a)
Sadio Mane, Foto: Reuters
Sadio Mane, Foto: Reuters

Dosadašnji fudbaler Bajerna iz Minena Sadio Mane od danas je i izvanično novi igrač saudijskog kluba Al-Nasra, potvrdila su oba kluba.

Kako je ranije prenio njemački Sky, Mane će zarađivati više od 34 miliona funti godišnje, odnosno primaće nedjeljno 650.000 funti.

Senegalski napadač je potpisao ugovor do 2027. godine, što znači da će od saudijskog kluba zaraditi 136 miliona funti, ako ostane do kraja ugovora.

Mane imao još dvije godine ugovora sa Bajernom, u koji je prošle godine došao iz Liverpula. Odigrao je 38 utakmica za bundesligaša i postigao 12 golova, od kojih samo jedan poslije Svjetskog prvenstva u Kataru koje je propustio zbog povrede noge.

Senegalski napadač bio je suspendovan na jednu utakmicu zbog lošeg ponašanja, pošto je navodno udario u lice saigrača Liroja Sanea u svlačionici, poslije poraza od Mančester sitija u Ligi šampiona.

Mane (31) je prethodno u dresu Liverpula, u koji je stigao 2016. godine iz Sautemptona, odigrao 269 utakmica i postigao 120 golova u svim takmičenjima.

Saudijski klubovi ovog ljeta troše veliki novac na dovođenje evropskih zvijezda, a Mane će u novom klubu igrati zajedno sa Kristijanom Ronaldom.

Bonus video: