Biser koji je zablistao u (novoj) tmurnoj evropskoj noći

Evrogol, pasovi, asistencija: Vasilije Adžić, 17-godišnji vezista Budućnosti, i protiv Struge pokazao da bi Crna Gora u budućnosti mogla da dobije vrhunskog igrača

25736 pregleda 147 reakcija 35 komentar(a)
Adžić, Foto: FSCG
Adžić, Foto: FSCG

Već viđeno kada su u pitanju evropske noći u Podgorici - Budućnost je i ovog ljeta bila bez šmeka, snage, kvaliteta i volje za koliko-toliko veću priču u Uefinim kvalifikacijama.

Šampion Sjeverne Makedonije Struga, pobjedom od 4:3, eliminisao je crnogorskog prvaka u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali za razliku od mnogih ranijih sezona ovog puta je vrijedjelo doći na stadion pod Goricom.

Makar zbog jednog momka u plavo-bijelom dresu sa brojem 45.

Bilo je poznato i ranije da je Vasilije Adžić biser crnogorskog fudbala - momak od 17 godina koji je u Budućnosti i kadetskoj reprezentaciji pokazao o kakvom talentu se radi uspio je da zablista i u (novoj) tmurnoj evropskoj noći našeg fudbala.

NE PROPUSTITE

Evrogol iz slobodnog udarca, način razmišljanja i brza reakcija kada je pasom za Marka Mrvaljevića "otvorio" odbranu Struge, asistencija za gol Petra Sekulovića... Samo su dio čarolije koju je publika pod Goricom mogla da vidi od ovog mladića za 85 minuta koliko je proveo na terenu dok se nije povrijedio. Nešto što nije baš često na našim terenima i u našim klubovima.

Ono što možda i više od svega toga impresionira kod ovog momka jeste što se na terenu već postavlja kao lider ekipe, neko želi da akcije kreću od njega i da "vuče" saigrače kada ne ide.

Talenat i sve što je potrebno su tu da Adžić u budućnosti postane vrhunski fudbaler, ali sada je najvažnije da mladi Nikšićanin ostane čvrsto na zemlji, da nastavi da uči i naopreduje. Jedino tako predstava od utorka veče biće samo jedna od mnogih od velikih u njegovoj karijeri.

Adžić i Đukanović - talenat koji je Crna Gora čekala

Dugo je Crna Gora čekala da se na njenom fudbalskom nebu pojave talenti za koje bi moglo da se kaže da će jednog dana imati veliki karijere i biti nosioci naše fudbalske reprezentacije. Čini se još od pojave sadašnjeg kapitena "sokolova" Stevana Jovetića.

A onda su iz škole Budućnosti isplivala dva mladića - nešto prije Adžića pojavio se i njegov sugrađanin Viktor Đukanović.

Adžića je u prvi tim uveo Miodrag Džudović, Đukanović je dobio šansu kod aktuelnog šefa stručnog štaba Mladena Milinkovića, a ono što im je zajedničko jeste da su već sa 16 godina počeli da blistaju i tresu mreže u seniorskoj konkurenciji.

Uostalom, Adžić je i drugi najmlađi strijelac u istoriji Prve crnogorske fudbalske lige, a gol kojim je stigao do tog podviga bio je još jedno remek-djelo - protiv Arsenala prije skoro godinu.

S druge strane, Đukanović već sa 19 godina igra u jakoj švedskoj ligi, gdje u dresu Hamarbija iz sedmice u sedmicu oduševljava sjajnim golovima.

Bonus video: